Kan ik in 2018 subsidie krijgen voor isolatie?

Comfortabel wonen is een genot en luxe waar iedereen naar streeft. Hoe comfortabeler je woning, hoe beter jij je voelt. De temperatuur draagt hieraan mee, en wanneer je vindt dat het niet warm is in je woning schroef je de verwarming omhoog. Maar wanneer jouw woning niet is voorzien van isolatie is dit zonde. Je verstookt onnodig een hoop energie, die langzamerhand wegvloeit. Het is aangenaam in je woning, maar van de energierekening krijg je al gauw koude rillingen.

Waarom kiezen voor isolatie?

Isolatie brengt vele voordelen met zich mee. Het houdt de warmte vast en de kou buiten, waardoor je een hoop energiekosten bespaart. Kortom, het is niet alleen gunstig voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Een nadeel van isolatie is dat het niet goedkoop is. Echter, de regering moedigt isolatie aan door middel van subsidie. Door wijzigingen in de regels is er voor 2018 wel wat veranderd wat betreft het aanvragen van een subsidie.

Welke subsidies voor isolatie zijn beschikbaar in 2018?

De subsidie ‘Energiebesparing eigen woning’ is erg populair, maar de subsidiepot is sinds april 2017 op. Je kunt als huiseigenaar niet meer zo’n subsidie aanvragen. Welke opties heb je in 2018 dan nog wel? Je kunt alleen met een VVE, woonvereniging of wooncoöperatie subsidie aanvragen voor isolatie in 2018.

Er zijn nog meer subsidiemogelijkheden in 2018:

  • Verlaagd btw-tarief: 6%
    Dit is geen premie of subsidie maar je kunt er flink mee besparen. Het verlaagde btw-tarief zorgt ervoor dat alle isolatie van je huis in de categorie van 6% valt in plaats van 21%. Dit geldt voor isolatiematerialen zoals piepschuim, steenwol, glaswol en (isolatie)glas. Houd er rekening mee dat riet, kozijnen en deuren niet als isolatiemateriaal worden beschouwd. Daarnaast is de voorwaarde bij een verlaagd btw-tarief dat je woning ouder moet zijn dan twee jaar.
  • Investeringssubsidie duurzame energie
    Deze subsidie kun je ontvangen bij de aanschaf van warmtepompen, biomassaketels, pelletkachels en zonneboilers. Zowel particulieren als zakelijke partijen komen hiervoor in aanmerking. De overheid wil graag dat bedrijven en huizen worden warm gehouden door duurzame warmte om de CO2-uitstoot tegen te gaan.
  • Overige subsidies voor isolatie in 2018
    Regionaal kun je ook in aanmerking komen voor verschillende subsidies in 2018. Het verschilt per gemeente hoe je hier precies voor in aanmerking komt. Ook heeft elke gemeente zijn eigen regelingen op het gebied van subsidie voor isolatie en de bijbehorende voorwaarden en bedragen. Je moet er wel op tijd bij zijn, want op is op. Daarom is het raadzaam om informatie aan te vragen over de subsidiemogelijkheden bij jou in de regio.

Benieuwd naar de isolatie- en subsidiemogelijkheden in 2018?

Ben je van plan om voor of na 2018 je huis te isoleren? Wil je graag advies over jouw subsidiemogelijkheden in 2018? Isolatie-team beschikt in heel Nederland over isolatiespecialisten die je hierbij graag helpen. Neem contact op en ontvang een vrijblijvende offerte. Zo kun je met een goed en warm gevoel 2018 in gaan.