Beveilig je woning met de beste sloten

Er zijn gigantisch veel slotenmakers en gigantisch veel verschillende sloten. Het is van belang om je woning goed te beveiligen, maar hoe weet je nu dat je met een goede slotenmaker te maken hebt? Je wilt natuurlijk niet dat een amateur aan je sloten komt; je wil gewoon een veilig huis hebben.

Je kunt daarvoor zorgen door er op te letten dat de door jou in te huren slotenmaker over de juiste certificaten beschikt. Ook is het belangrijk dat een slotenmaker goed is opgeleid. Je weet dan zeker dat er niet met de veiligheid van je huis wordt geknoeid, en  je gewoon kunt vertrouwen dat je huis veilig is. Professionele slotenmaker Nieuwegein is een slotenmaker die over alle certificaten en diploma’s beschikt. Je bent daar daarom aan het juiste adres voor al je vragen, problemen en andere zaken omtrent de veiligheid van je huis.

We zullen enkele tips geven over hoe je de woning nog verder kunt beveiligen.

1. Sluit ramen en deuren als je afwezig bent

Nog steeds komen er regelmatig insluipingen voor. Van insluiping is sprake als een inbreker zonder in te breken binnen kan komen. Er is dan dus ook geen sprake van een inbraak; de crimineel komt niet door braak naar binnen. Daar zit ook meteen het probleem: de meeste verzekeringen dekken niet bij insluiping, als er dus geen sporen van braak aanwezig zijn.

Insluiping is heel eenvoudig te voorkomen door gewoon alle ramen en deuren te sluiten als je geen zicht hebt op die ramen en deuren. Wanneer je dat niet doet, en bijvoorbeeld de deur niet op slot doet als je weg bent, kan een inbreker zo binnen komen.

2. Laat geen sleutels in het slot zitten

Veel mensen laten sleutels in het slot zitten als ze ’s avonds naar bed gaan. Op die manier hoeft de inbreker enkel het raam van de deur in te tikken, als daar een raam zit, en kan hij zo de sleutel pakken en de deur openen. Het intikken van een raam kan op heel professionele wijze gebeuren, zodat je er vrijwel niets van hoort.

3. Laat goede sloten aanbrengen

Goede sloten zijn gecertificeerd met een SKG keurmerk. Let daar op als je nieuwe sloten laat aanbrengen, en zorg dus voor sloten met dat keurmerk. Op die manier weet je zeker dat je sloten niet binnen enkele seconden open te maken zijn door ervaren inbrekers.