BTW verhoging woningisolatie

Op 23 december 2013 is zonder dat de Tweede Kamer hiervan op de hoogte was de btw op woningisolatie verhoogd. De Belastingdienst heeft dit 8 dagen voor invoering van het hogere btw-tarief aangekondigd.

De Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland is not amused een heeft in een brief aan de Tweede Kamer opheldering gevraagd. Ze vragen zich openlijk af of de grens van behoorlijk bestuur niet overschreden is. De overheid heeft immers niets gezegd over op de aankomende btw wijzigingen. De suggestie was zelfs dat er geen wijziging zou komen.

Onopgemerkte btw-verhoging op woningisolatie

De btw-verhoging op isolatie bleef onopgemerkt omdat verondersteld werd dat dit in het Herfstakkoord geregeld was. Toen bleek dat dat niet het geval was heeft De Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland op 19 december 2013 een brief gestuurd naar Staatssecretaris Weekers. Het verzoek in de brief was om de wijziging ongedaan te maken of anders op z’n minst een overgangstermijn toe te voegen. Weekers heeft tot op dit moment niet het fatsoen gehad om te reageren. Wel plaatste de Belastingdienst doodleuk op 23 december op haar website dat deze wijziging op 1 januari ingaat, zonder een overgangstermijn.

De Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland heeft op 29 december 2013 een brandbrief gestuurd naar het ministerie van Financiën. Ook hierop is geen reactie gekomen. Daarom is de hoop nu gevestigd op politieke partijen in de 2e kamer.

Funest voor Energieakkoord

De gestegen prijs voor woningisolatie rijdt het Energieakkoord flink in de wielen. Woningcorporaties en particulieren zullen zich wel twee keer bedenken voor ze tot isolatie overgaan. Voor dezelfde isolatie als de buurman moeten huizenbezitters nu zelf honderden euro’s meer betalen. Hieruit blijkt een opvallend gebrek aan visie bij de regering.