Buisisolatie voor jouw woning

gegarandeerd besparen

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Verlies geen warmte meer

Buisisolatie kan bijdragen aan het goed isoleren van je woning en is een perfecte aanvulling op andere isolatievormen in huis. Wanneer je gebruikmaakt van buizen zonder verwarmende optie gaat er namelijk veel warmte verloren, die je in huis voor andere doeleinden had kunnen gebruiken.

De voordelen

Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme douche? Ga voor comfort en kies isolerende buizen. Deze vorm van isolatie zorgt ervoor dat er warm water door de buizen stroomt en het water ook zijn temperatuur behoudt. Dit geldt eveneens voor koud water. Koud water wordt koel gehouden door buisisolatie. Daarnaast merk je vrijwel direct de voordelen van buisisolatie. Deze vorm van isolatie verkort namelijk de wachttijd voor warm water. In een handomdraai warm water uit de kraan? Buisisolatie is dé oplossing.

Soorten buisisolatie

Buisisolatie kent voornamelijk verschillende vormen, dikte en afmetingen. Dit omdat er ook buizen zijn in diverse soorten en maten, die om isolatie vragen. Buisisolatie helpt bij het reduceren van warmteverlies, maar is ook een ideale oplossing wanneer de stroming door een buis zorgt voor hevig geluid of misschien wel geluidsoverlast. Buisisolatie kent namelijk ook een geluidswerende werking en draagt bij aan het verminderen van geluiden in en rondom je woning.

Verschillende merken

Naast de verschillende maten zijn er ook verschillende merken op de markt. In principe is het isolatiemateriaal geschikt voor hetzelfde doel, maar onderling kunnen de materialen verschillen in werking en beschikken over andere eigenschappen. Hierbij kun je denken aan de mate van brandveiligheid of de manier van aanbrengen. Waar het ene isolatiemateriaal makkelijk om de leiding geschoven kan worden, wordt het andere isolatiemateriaal als het ware om de buis gekneed. Hier komt geen lijm aan te pas.

Advies op maat van Isolatie-team

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet op het gebied van isolatie, is Isolatie-team je graag van dienst. Wij adviseren je over de afmetingen, het materiaal en brengen de isolatie ter plekke voor je aan. Geheel afgestemd op jouw wensen en behoeften gaan we op zoek naar de vorm van buisisolatie die past bij jouw woning. Van stevig geluiddempend tot alleen isolerend; alles is mogelijk bij Isolatie-team.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!