Dakisolatie

bespaar op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Een investering die je altijd terugverdient

Koude lucht is zwaarder dan warme lucht. Daarom stijgt warme lucht naar boven in een woning en daalt de koude lucht. Wanneer het dak dus niet goed is geïsoleerd, dan verliest het huis daar de meeste warmte. En dat betekent dat je extra moet stoken om je huis op temperatuur te krijgen en te houden. Mede daarom is het isoleren van je dak een verstandige beslissing; je stookkosten dalen er immers aanzienlijk van.

Soorten dakisolatie

In de loop der jaren zijn er verschillende materialen en technieken ontwikkeld om een dak te isoleren. Elke vorm van dakisolatie heeft voor- en nadelen. Een goede indicatie van de kwaliteit van een isolatiemethode is de letter “R”. Voor dakisolatie is het van belang dat de waarde van de gebruikte materialen beter is dan 1,3.

De waarde van het gebruikte materiaal is erg belangrijk, maar er zijn meer zaken van belang. Bijvoorbeeld het type dak. Heb je een plat dak met een ruimte daar direct onder die je intensief gebruikt of heb je een schuin dak met een lege zolder eronder? Wat is je budget? Hoelang wil je er nog wonen?

Drie isolatie materialen

Dakisolatie met hardschuimplaten

Hardschuimplaten zijn vochtwerende en brandvertragende platen met een milieuvriendelijke herkomst. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Maar het grootste pluspunt naast de punten hiervoor genoemd is toch wel de eenvoud waarmee je ze kunt plaatsen en bewerken. Ze zijn leverbaar in alle diktes en op maat maken is een fluitje van een cent.

Daksisolatie met glaswol of steenwol

Glaswol is te verkrijgen als dekens of als platen. Net als hardschuimplaten is glaswol brandvertragend en vochtwerend. Glaswol heeft als voordeel dat het ook goed werkt als geluidsisolatie. Het plaatsen van glaswol is wel minder eenvoudig dan het plaatsen van hardschuim omdat het irritatie veroorzaakt. Beschermende kleding en een mondkapje zijn dus nodig bij het plaatsen.
Je kunt ook kiezen voor steenwol, dat veel overeenkomsten heeft met glaswol.

Dakisolatie met aluminium noppenfolie

Aluminium noppenfolie is een materiaal dat eenvoudig te bewerken en hanteren is. Perfect dus voor een doe-het-zelver. Noppenfolie is vochtwerend en kaatst de warmte terug.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!