Energielabel

bespaar op je energierekening
vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Het energielabel

Een energielabel geeft weer welke woningen, apparaten en auto’s zuinig of juist niet zuinig omgaan met energie. In een mum van tijd ziet u aan de kleur van het energielabel of een woning milieuvriendelijk is en voldoet aan de gestelde eisen zoals goede isolatie. Isoleren is dus haar investering dubbel en dwars waard. U krijgt er niet alleen een heerlijke leefomgeving voor terug, maar ook een positief energielabel.

Waarom een energielabel?

Dankzij energielabels wordt het voor huiseigenaren en potentiele kopers overzichtelijk welke woningen wel of niet voldoen aan hun energiewensen. Woningen met energielabel A (groen) zijn zeer zuinig en extra aantrekkelijk voor nieuwe kopers. Bij huizen met dit energielabel kun je uitgaan van een lage energierekening door onder andere zonnepanelen, dubbelglas en perfecte isolatie. Energielabel G daarentegen wordt toegekend aan huizen die niet zuinig omgaan met energie en nog forse stappen kunnen maken op het gebied van energiezuinigheid.

Energielabel en isolatie

Het label kan te allen tijde worden aangepast, wanneer de woning wordt verbouwd of wanneer er extra maatregelen worden getroffen om de woning milieuvriendelijker te maken. Isolatie is een belangrijke factor in dit proces en mag absoluut niet vergeten worden. Zo kan een woning van energielabel G veranderen in een woning met label C door het installeren van een combiketel, maar ook door het toepassen van dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Het isoleren van een woning zorgt er namelijk voor dat er veel minder warmte ontsnapt en er bespaard kan worden op de energierekening. Door het toepassen van verschillende isolatietechnieken zorgt u ervoor dat uw huis zo goed mogelijk beschermd is tegen warmteverlies. Dit in combinatie met dubbel glas, zonnepanelen en zuinige verwarming betekent een energielabel van de hoogste plank.

Huis kopen of verkopen

Een energielabel kan doorslaggevend zijn voor het kopen van een woning. Hoe fijn is het om een nieuw huis te betreden, die door zijn zuinige manier van energieverwerking, een lage energierekening heeft en zorgt voor beter wooncomfort? Een positief label is dus zowel prettig voor nieuwe kopers als voor de huidige huisbezitters. Een huis kan namelijk ook meer waard worden door een zuinig energielabel.

Voldoet uw woning niet aan de eisen van een hoog label? Geen zorgen. Onze adviseurs zorgen er in ieder geval voor dat er niets aan te merken valt op de isolatie van uw woning. Van muurisolatie tot dakisolatie en van het inzetten van isolatieschelpen tot isolatiebuizen; wij laten energielabel A niet aan onze neus voorbijgaan. U wel?

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!