Geluidsisolatie

en geluidsabsorptie

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Waarom geluidsisolatie?

Bij isolatie denken de meeste mensen aan het isoleren van de woning om warmteverlies tegen te gaan. Maar last van geluid is ook een zeer serieus te nemen probleem. Een probleem waar gelukkig altijd wat aan te doen valt.

Geluidsoverlast staat standaard in de top vijf van grootste ergernissen. Het is ook een niet te onderschatten ergernis als je thuis bent en bijvoorbeeld last heeft van je buren of druk verkeer. Het is een ergernis die steeds erger wordt als het niet wordt opgelost. En voor je buren geldt natuurlijk hetzelfde; zij hebben misschien ook wel last van jou. Daarom werkt geluidsisolatie twee kanten op.

In eerste instantie moet geluidsisolatie geluid buiten houden en ten tweede moet het geluid binnenhouden. Geluidsisolatie waarborgt je privacy en nachtrust.

Geluiden buiten houden:

  • Druk verkeer
  • Vliegtuigen
  • Treinen
  • Harde muziek
  • Woninggebruik

Geluiden binnenhouden:

  • Blaffende hond
  • Harde muziek
  • Jonge kinderen
  • TV
  • Een heftige ruzie
Gelukkig-gezin

Dikkere muren voor geluidsisolatie?

De meest voor de hand liggende methode is de muren en vloer verdikken. Hoe meer massa er tussen ruimtes zit, hoe minder goed geluid er doorheen kan. Maar deze methode is relatief beperkt, omdat je niet de vloeren een halve meter kunt verhogen of de muren een meter dik kunt maken. Dat is weliswaar de meest effectieve methode, maar praktisch niet haalbaar.

Spouwmuurisolatie als geluidsisolatie?

Een methode die meestal wel mogelijk is en twee vliegen in één klap slaat is spouwmuurisolatie. De spouw wordt in dat geval opgevuld met isolatiemateriaal waardoor trillingen een lastigere weg hebben af te leggen. Dat reduceert het geluid aanzienlijk. Natuurlijk hangt het eindresultaat af van de dikte van de muren en het isolatiemateriaal.

Geluidsabsorptie

De meest gebruikte methode is de oppervlakten van een ruimte voorzien van geluidsabsorberend materiaal. Denk daarbij aan schuimrubberachtige bekleding aan de wand zoals je dat wellicht nog kent van het muzieklokaal op je middelbare school.

Probleem van dit materiaal is dat het onooglijk is, maar gelukkig zijn er fabrikanten die het in mooie platen verwerken. Deze geluidsisolatieplaten zijn ideaal wanneer je geluid binnen en buiten wilt houden.

Vraag het ons

Elke ruimte en elke locatie is uniek. Daarom is er op voorhand nooit een ideale oplossing. Daarvoor moet er iemand bij jou langskomen om de mogelijkheden te bekijken. Zo krijg je advies over de beste oplossingen.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!