Wij helpen inwoners
van Heemstede

om 75% op hun energierekening te besparen

Gevelisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Gevelisolatie Heemstede

Onze specialisten kennen verschillende soorten van isolatie: vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie maar ook gevelisolatie. Bij deze laatste vorm brengen onze vakmannen isolatiemateriaal aan op de buitenkant van de muren van je woning in Heemstede, aan de binnenkant of in de spouwmuur. Zo houd je de warmte in je huis en heb je geen last van vocht en tocht.

Verschillende soorten gevelisolatie in Heemstede

Wat betreft gevelisolatie zijn er verschillende mogelijkheden voor jouw woning in Heemstede:

Gevelisolatie buitenzijde muren

Wanneer je gevel scheuren of andere beschadigingen heeft, is isolatie vanaf de binnenkant geen optie. Dit leidt vaak tot vochtproblemen. Kies in dit geval voor gevelisolatie aan de buitenkant van de muren. De specialisten brengen isolatieplaten van polystyreen aan op de buitenmuren. Vervolgens steken zij de gevel in een nieuw jasje door middel van een nieuwe buitenwand.

Laat je inspireren door andere woningeigenaren in Heemstede voor een nieuwe buitenmuur: zij lieten de gevel bekleden met steenstrips, kozen voor een nieuwe gevel van hout of lieten metalen panelen plaatsen. Neem in dit geval eerst wel contact op met de gemeente Heemstede in verband met een omgevingsvergunning. Door de werkzaamheden verandert je gevel aanzienlijk. De buitenmuren krijgen door de gevelisolatie een ander uiterlijk, hier zijn regels aan verbonden als je bijvoorbeeld woont in een monumentaal pand in Heemstede.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is gebonden aan een aantal regels met het bouwjaar als basis. Zoek dit eenvoudig op in het Kadaster, vul op de betreffende website de postcode en het huisnummer van jouw woning in Heemstede in en het bouwjaar verschijnt direct. Is dit voor 1920? Dan is er geen spouwmuur aanwezig in jouw huis. Dit maakte in die tijd nog geen deel uit van het bouwplan. Woningen na die tijd wel, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Kies dan voor gevelisolatie via de buitenmuren. Met een bouwjaar vanaf 1976 heb je te maken met basisisolatie. Zorg voor een hogere isolatiewaarde en laat je spouwmuur opnieuw isoleren met glas- of steenwol, purschuim of EPS parels. Nieuwbouwwoningen in Heemstede zijn volledig voorzien van spouwmuurisolatie.

vloer
Spouwmuur
isoleren dak
isolatie gevel

Welke prijs betaal je in Heemstede?

Aan deze verschillende soorten gevelisolatie hangt een ander prijskaartje. Dit heeft onder andere te maken met de isolatiematerialen, benodigde aantal uren en, of je eerst een vergunning nodig hebt van de gemeente Heemstede en of er nog kranen en steigers gehuurd moeten worden.
Voor een eengezinswoning met een oppervlakte van 70m2 betaal je het volgende per soort gevelisolatie:

Buitenkant muren 15500 euro
Binnenkant muren 9250 euro
Spouwmuurisolatie 1250 euro

De beste gevelisolatie

Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten gevelisolatie? Of wil je graag een prijsindicatie van de kosten van een voorzetwand? Neem contact op met onze specialisten via het contactformulier. Zij sturen je zo spoedig mogelijk een offerte toe. Hierna kan er snel gestart worden met de uitvoering van de klus. Dankzij ons landelijk netwerk, is er altijd een specialist in Heemstede of in de regio beschikbaar.

Isolatie binnenzijde muren

In sommige gevallen moeten onze specialisten op zoek naar een alternatief als het aankomt op gevelisolatie. Bijvoorbeeld wanneer de gemeente Heemstede geen toestemming heeft gegeven voor isolatie van de buitenwanden of wanneer de woning geen spouw heeft. In dit geval is er nog een andere optie voor gevelisolatie, namelijk isolatie aan de binnenkant van je woning door middel van een voorzetwand.

De specialist plaatst een frame van metaal of hout en maakt deze stevig vast aan de draagmuur. Het frame vult hij met glas-of steenwol met daarover een laag folie van aluminium of plastic. Het geheel wordt afgewerkt met gipsplaten. Deze wanden zijn in Heemstede ook verkrijgbaar in kant-en-klare versies. Houd er bij deze vorm van gevelisolatie rekening mee dat je de ruimte voor de muur helemaal leeg moeten maken voordat de klus uitgevoerd kan worden. En uiteindelijk heb je iets minder woonruimte door de extra wand.

klant

Dhr. Kuijpers

Urk

''Vijf weken terug heb ik mijn gevelwand laten isoleren van mijn huis. Hier ben ik erg tevreden over, want het scheelt mij aardig in stookkosten zelfs al op deze korte...''

klant tevreden

Mevr. Kleijse

''Vanwege mijn interesse in duurzaamheid en klimaatbehoud was ik op zoek naar een manier om mijn huis op een milieuvriendelijke en duurzame manier energie te...''

blije klant

Mevr. Oemencs

''Samen met mijn buren heb ik door een vakman de gevelwand laten isoleren. Mijn buren en ik zijn erg blij met het resultaat. Het is nu ongeveer een half jaar geled...''

tevreden klant

Dhr. Rotteveel

''Toen ik er achter kwam dat ik al jarenlang heel veel betaal aan energiekosten heb ik mij door een vakman via deze site laten adviseren over het isoleren van mijn...''