Wij helpen inwoners
van Houten

om 75% op hun energierekening te besparen

Gevelisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

De beste gevelisolatie in Houten

Het isoleren van je huis in Houten heeft een heleboel voordelen. Van een verbeterd energielabel tot lagere stookkosten, en van algeheel beter wooncomfort tot een hogere waarde van je huis. Het isoleren van je huis is bovendien op verschillende manieren mogelijk. Zo zijn vloerisolatie, dakisolatie, kruipruimte isolatie en gevelisolatie een aantal opties die wij bieden. Wij hebben specialisten voor alle soorten isolatie, ook voor het isoleren van de gevel van jouw huis.

Gevelisolatie met steenstrips

Als alternatief voor het plaatsen van een nieuwe buitenmuur zijn steenstrips een mooie keuze. De gevelisolatiespecialist uit Houten lijmt deze strips op de isolatie, waarna je muur eruitziet als een stenen muur zonder de volle ruimte in te nemen. Op die manier steekt de geïsoleerde muur amper uit waardoor je geen problemen krijgt met de bouwgrens in Houten.

Houten panelen

Gevelisolatie van je huis in Houten met hout heeft vele voordelen. Hout is fraai ogend materiaal en is heel bestendig door het feit dat het makkelijk krimpt en uitzet. Die flexibiliteit zorgt er alleen wel voor dat onze specialisten houten panelen niet direct op je huis mogen plaatsen. Tussen de muur en het hout moet eerst een regelwerk worden gezet. De gevelisolatie bestaat dan uit polystyreen platen of zachte isolatiematerialen, bijvoorbeeld rotswol. Vind je hout niet zo modern? Kies dan voor metalen panelen voor een unieke uitstraling in Houten.

Gevelisolatie vanaf de buitenkant

Als je besluit om gevelisolatie te nemen, is het belangrijk dat een specialist uit Houten een controle doet. Hij checkt je gevel op beschadigingen als gaten en scheuren, en bepaalt welke isolatie voor jou het beste werkt. Bij een beschadigde gevel is het niet mogelijk om de muur van binnen te isoleren. De beschadigingen laten vocht door, waardoor uiteindelijk ook je gevelisolatie beschadigt raakt en je vochtproblemen krijgt. Is dat het geval? Dan raadt onze specialist je een reparatie en vervolgens een gevelisolatie aan de buitenkant aan. Dit is op verschillende manieren mogelijk:

Een nieuwe buitenmuur

De meest traditionele vorm van gevelisolatie is het aanbrengen van polystyreen isolatieplaten op de muren van je huis in Houten. Om deze gevelisolatie te beschermen en het geheel netjes te maken, plaatst onze specialist uit Houten er een nieuwe buitenmuur omheen. Deze ziet er doorgaans hetzelfde uit als je originele muur. Het enige verschil is dat de muur een paar centimeter dikker is.

isolatie gevel
vloer
Spouwmuur
isoleren dak

Gevelisolatie van binnen

Soms krijg je in Houten geen vergunning voor gevelisolatie aan de buitenkant. Heb je ook geen spouwmuur of is deze niet geschikt? Dan moet de isolatie op een andere manier worden aangebracht. Onze specialist uit Houten plaatst voorzetwanden aan de binnenkant van de muur en vult de tussenruimte op met isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol. De voorzetwanden zijn frames van hout of metaal. Over deze frames komen gipsplaten om de muur af te werken. Het enige nadeel hiervan is dat het de muren iets dikker maakt, waardoor je ruimte dus een paar centimeter kleiner wordt.

Wil je meer weten over gevelisolatie in Houten? Neem contact op met ons landelijke netwerk van specialisten via het contactformulier op onze website. Zij weten alles over gevelisolatie en bieden je de beste service voor een uitstekende prijs.

Vergunningen voor gevelisolatie

Voor het isoleren van een buitenmuur in Houten heb je bijna altijd een vergunning nodig omdat de isolatie het uiterlijk van het pand flink kan veranderen. Vooral als je kiest voor nieuw materiaal is het belangrijk om contact op te nemen met de gemeente van Houten. Vaak heb je namelijk een omgevingsvergunning nodig. Woon je in een monumentaal pand? Dan is het helemaal belangrijk om eerst toestemming te krijgen. Dit duurt vaak tot een paar weken en kan soms geld kosten. Maar daarna kan de gevelisolatie beginnen.

Gevelisolatie met een spouwmuur

Alle huizen die gebouwd zijn na 1976 hebben een spouwmuur. Oudere huizen in Houten, vooral van voor 1920, hebben geen isolatiemaatregelen ingebouwd en profiteren vaak van nieuwe isolatie. Wil je weten of je gevelisolatie of spouwmuurisolatie nodig hebt? Check het bouwjaar van je huis in Houten op de website van het Kadaster. Soms heeft je huis namelijk alleen basisisolatie. Is dit het geval, dan vertelt onze specialist je graag of spouwmuurisolatie een optie is, en kan hij je muren isoleren met EPS parels, glaswol, steenwol of purschuim.

klant

Dhr. Janssens

''Vanwege mijn interesse in duurzaamheid en klimaatbehoud was ik op zoek naar een manier om mijn huis op een milieuvriendelijke en duurzame manier energie te...''

klant tevreden

Mevr. Kof

''Toen ik er achter kwam dat ik al jarenlang heel veel betaal aan energiekosten heb ik mij door een vakman via deze site laten adviseren over het isoleren van mijn...''

blije klant

Mevr. Hexspoor

''Vijf weken terug heb ik mijn gevelwand laten isoleren van mijn huis. Hier ben ik erg tevreden over, want het scheelt mij aardig in stookkosten zelfs al op deze korte...''

tevreden klant

Dhr. Martel

''Samen met mijn buren heb ik door een vakman de gevelwand laten isoleren. Mijn buren en ik zijn erg blij met het resultaat. Het is nu ongeveer een half jaar geled...''