Wij helpen inwoners
van Steenbergen

om 75% op hun energierekening te besparen

Gevelisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gevelisolatie door de beste specialisten in Steenbergen

Goede isolatie van je woning in Steenbergen levert jou veel voordelen op. Het draagt bij aan je wooncomfort, de warmte blijft in je woning zodat je minder hoeft te stoken en je huis is meer waard door een beter energielabel. Onze specialisten in Steenbergen zijn thuis in verschillende soorten isolatie, zoals vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie. Maar ook vanaf de buitenkant is dit mogelijk door middel van gevelisolatie.

Gevelisolatie buitenkant

Wanneer je kiest voor gevelisolatie, kijkt de specialist eerst welke vorm het meest geschikt is voor jouw woning in Steenbergen. Zitten er grote beschadigingen op de gevel, zoals scheuren en gaten? Dan is gevelisolatie vanaf de binnenzijde geen geschikte optie. Vocht dringt door de scheuren en gaten, waardoor het isolatiemateriaal beschadigt en je in je woning last krijgt van vochtproblemen. De specialist in Steenbergen zal je in dit geval reparatie en gevelisolatie vanaf de buitenkant aanraden. Dit kan op verschillende manieren:

Nieuwe buitenmuur

Bij traditionele gevelisolatie aan de buitenmuur bevestigt de specialist in Steenbergen isolatieplaten van polystyreen aan de wanden. Om het materiaal te beschermen en alles af te werken, wordt er een geheel nieuwe buitenmuur geplaatst van hetzelfde materiaal van de oorspronkelijke buitenmuur. Houd er in dit geval wel rekening mee dat de gevel er hierdoor een aantal centimeters bij krijgt.

Steenstrips

Steenstrips zijn een alternatief voor bakstenen. Nadat de specialist de isolatiematerialen heeft geplaatst, lijmt hij de steenstrips vast aan de gevel. Deze ogen als een bakstenen muur, alleen zijn de strips veel smaller dan stenen. Je muur zal bij deze vorm van gevelisolatie dus niet veel uitsteken en gaat zodoende niet over de bouwgrens van je grond in Steenbergen heen.

Hout

Geef je woning in Steenbergen een warme uitstraling met houten panelen. Hout is een beweeglijk materiaal, door de verschillende weersomstandigheden kan het uitzetten en krimpen. De specialist kan de houten panelen daarom niet direct op de muur bevestigen, hiervoor gebruikt hij een houten regelwerk waar hij vervolgens de houten panelen op verankerd. Als isolatiemateriaal gebruikt hij platen van polystyreen of zachtere materialen zoals rotswol. Wil je liever een moderne uitstraling voor je woning in Steenbergen? Dan zijn metalen panelen ook een optie.

isoleren dak
Spouwmuur
vloer
isolatie gevel

Vergunning gevelisolatie Steenbergen

Wanneer je kiest voor gevelisolatie aan de buitenkant van je woning zal het aanzicht hoe dan ook veranderen. Zeker wanneer je kiest voor een buitenwand van compleet ander materiaal. Neem daarom altijd eerst contact op met de gemeente Steenbergen voor alle zaken rondom een omgevingsvergunning. Zeker wanneer je in een monumentaal pand in Steenbergen woont.

Het kan een aantal weken duren voordat je toestemming hebt, daarnaast kan je de kosten voor dit papiertje meenemen in het totale plaatje.

Spouwmuurisolatie, een andere vorm van gevelisolatie

Bij huizen met een bouwjaar vanaf 1976 is een spouwmuur aanwezig. Bij oude woningen in Steenbergen, vooral tot 1920, waren isolerende maatregelen geen onderdeel van het bouwplan. Laat de specialist onderzoeken of jouw spouw geschikt is voor spouwmuurisolatie. Het kan voorkomen dat er alleen basisisolatie aanwezig is. In dit geval vult de specialist dit op met purschuim, EPS parels of glas of steenwol. Wil je van tevoren alvast opzoeken wat het bouwjaar is van jouw woning in Steenbergen? Kijk dan op de website van het Kadaster.

Waarom gevelisolatie aan de binnenkant?

Het kan voorkomen dat de gemeente Steenbergen geen vergunning af wil geven voor gevelisolatie aan de buitenkant. Je woning heeft daarnaast geen (geschikte) spouwmuur. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is om gevelisolatie alsnog toe passen. De specialist lost dit op door een aantal voorzetwanden te plaatsen in jouw woning. Een voorzetwand is een frame van metaal of hout, de maakt de specialist van aan de muur en vult het op met isolatiematerialen als glas-of steenwol. Als laatste stap plaatst hij gipsplaten, zodat je weer een dichte muur hebt. Houd er rekening mee dat als je voor deze methode kiest een aantal centimeters minder woonoppervlak hebt.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van specialisten die volledig op de hoogte zijn van alles rondom gevelisolatie. Daarnaast bieden zij uitstekende service tegen een scherpe prijs. Neem contact op via het formulier op onze website.

blije klant

Mevr. Ernst

''Vijf weken terug heb ik mijn gevelwand laten isoleren van mijn huis. Hier ben ik erg tevreden over, want het scheelt mij aardig in stookkosten zelfs al op deze korte...''

tevreden klant

Dhr. Haneberg

''Samen met mijn buren heb ik door een vakman de gevelwand laten isoleren. Mijn buren en ik zijn erg blij met het resultaat. Het is nu ongeveer een half jaar geled...''

klant

Dhr. Mulders

''Toen ik er achter kwam dat ik al jarenlang heel veel betaal aan energiekosten heb ik mij door een vakman via deze site laten adviseren over het isoleren van mijn...''

klant tevreden

Mevr. Lemmens

''Vanwege mijn interesse in duurzaamheid en klimaatbehoud was ik op zoek naar een manier om mijn huis op een milieuvriendelijke en duurzame manier energie te...''