Gevelisolatie

Bespaar tot 75% op je energierekening
vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Isolatiedikte

Gevelisolatie wordt aan de buitenkant van je woning bevestigd, waardoor het aantal vierkante meters van je woonoppervlak gelijk blijft. Het is hierdoor wel belangrijk dat er genoeg ruimte voor is, dus dat je niet buiten de grenzen van je tuin gaat. Is er voldoende ruimte, dan kun je kiezen voor een dikkere vorm van gevelisolatie, wat de isolatiewaarde verhoogt (hoewel de isolatiecoƫfficiƫnt natuurlijk ook sterk afhankelijk is van het materiaal dat gebruikt wordt).

Gevelisolatie is de eenvoudigste en meest effectieve methode om koudebruggen weg te werken en je huis van tocht te ontdoen. Bovendien verdrijft het schimmelvorming. Allemaal extra voordelen van gevelisolatie bovenop de toename van comfort en de dalende energierekening.

Bevestiging van gevelisolatie

Er zijn twee manieren waarop je gevelisolatie kunt bevestigen. De meest gebruikte methode is door het te plakken, maar in sommige gevallen is een mechanische constructie het beste. Welke bevestigingsmethode het meest geschikt is hangt af van je woning en de structuur van de muur.
Is je woning geschikt voor bevestiging door middel van hechting met hechtmortel, dan is de gevelisolatie zo gepiept. Hecht de mortel niet vanwege de ondergrond, dan wordt er gekozen voor een mechanische bevestiging. Bij mechanische bevestiging worden profielen op de grond geplaatst waar de isolatieplaten in komen te staan. Zoals je begrijpt is mechanische bevestiging duurder vanwege de extra tijd en moeilijkheid. Gevelisolatie bevestigen met hechtmortel is dan ook, indien mogelijk, de slimste keuze.

Keuze in materialen

Bij gevelisolatie wordt de polystyreenplaat het meest gebruikt als materiaal. Dat komt omdat de platen licht zijn en eenvoudig zijn aan te brengen. Bovendien is het een eenvoudig te bewerken materiaal. Naast polystyreen isolatieplaten worden steenwol en cellulaire glasplaten ook wel gebruikt.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!