Goede sloten zodat je huis altijd afgesloten is en je dus energie bespaart

Energie besparen door goed hang- en sluitwerk. Dat klinkt onlogisch en onmogelijk, maar dat is het toch niet helemaal.

Het belang van goede isolatie spreekt wel voor zich. Door goed te isoleren zal er minder warmte verloren gaan, waardoor er dus ook minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor zal de CV ketel minder lang hoeven te verwarmen, waardoor er dus ook minder gas (of elektriciteit in het geval van een elektrische CV ketel) gebruikt hoeft te worden. Je bespaart hiermee op de energiekosten en spaart ook nog eens het milieu. Er hoeven immers minder fossiele brandstoffen verbrand te worden waardoor deze brandstoffen bespaard blijven en bovendien zal er geen CO2 vrijkomen als er geen verbranding is.

Maar hoe kun je je huis nu goed isoleren? Dat kan vooral door goede isolatie te laten aanbrengen. Denk hierbij aan het goed en met de juiste middelen isoleren van de muren, de vloer en het dak.

Verder is er een manier om toch net nog wat beter te isoleren en op energie te besparen, zo vertelt ons de Slotenmaker Arnhem. Je kunt dit doen door je ramen en deuren goed gesloten te houden als er niemand thuis is. Dit is vooral goed voor de isolatie omdat lucht heel slecht warmte tegenhoudt. Je herkent dat zelf ook wel; als het binnen lekker warm is en buiten ijzig koud en je zet een raam of deur open, dan is de warmte snel verdwenen en vervangen door die ijzige kou van buiten. Wanneer je deuren en ramen dus goed gesloten blijven en niet lekken of op een kier staan, zal de warmte zo veel als mogelijk binnen blijven.

Natuurlijk hebben goede sloten geen zin als de deuren en ramen vervolgens alsnog open staan. Zorg daarom dat de ramen en deuren gesloten zijn als er niemand thuis is of als je ’s nachts ligt te slapen. Je bespaart daarmee vrij veel op de energiekosten omdat de warmte lekker binnen blijft, en in de zomer de warmte buiten blijft en de kou binnen. Ook als het dus hartje zomer is en de airco binnen staat te loeien, kun je besparen door ramen en deuren gesloten te houden. Het zal dan ook nog eens veel comfortabeler worden!

Bovendien hou  je hiermee inbrekers buiten de deur (of buiten het raam). Veel inbrekers zijn eigenlijk geen inbrekers maar insluipers. Dat betekent dat ze ’s nachts door de straten zwerven, op zoek naar openstaande ramen. Wanneer ze een openstaand raam zien, klimmen ze naar binnen en gaan ze op zoek naar waardevolle spullen. Wanneer je dus zorgt dat ’s nachts de ramen en deuren goed en veilig afgesloten zijn, zullen er geen inbrekers binnen kunnen komen door geopende ramen en deuren, en bespaar je dus ook nog eens op energiekosten doordat de warmte beter binnen blijft. Kortom: twee vliegen in één klap! Wie had er gedacht dat je energie kon besparen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen?