Hoe isoleer je waterleidingen?

Wanneer je je huis hebt laten isoleren, doe je er goed aan om ook de waterleidingen mee te pakken. Deze klus is vaak sneller geklaard dan je denkt en de kosten zijn te overzien. Door de waterleidingen te isoleren, zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de voordelen die een geïsoleerd huis te bieden heeft.

Ondanks dat moeilijkheidsgraad van de klus niet zo heel hoog is, dien je je goed in te lezen. Je zult voldoende kennis moeten hebben alvorens je aan de slag gaat. Daarom vertellen wij je in dit artikel hoe je waterleidingen op de juiste manier kunt isoleren.

Isolatiemateriaal kiezen

Door de populariteit van woningisolatie zijn er behoorlijk wat isolatiematerialen op de markt. Hierdoor is het soms lastig om een keuze te maken. Wij adviseren je om de keuze af te laten hangen van je budget en je woning.

Tip – vind je het lastig om een geschikt isolatiemateriaal te vinden? Neem dan contact op met een loodgietersbedrijf. Zij geven je vaak vrijblijvend advies en kunnen je telefonisch te woord staan. Een goede en deskundige loodgieter in Brabant is het Loodgietersbedrijf Tilburg. Dankzij de prima vakkennis kunnen ze elke klus op het gebied van loodgieterij voor je opknappen, ook nog eens voor een lage prijs!

Het aanleggen van isolatiemateriaal

Er zijn verschillende manieren om het isolatiematerialen aan de waterleidingen te vestigen. Zo kun je het materiaal aan de leidingen klikken aan de hand van een kliksysteem. Er zijn ook materialen die werken met een rits aansluiting of een zwaluwstaartverbinding. Als wij een aanbeveling mogen doen, dan raden wij het kliksysteem aan. Deze is namelijk gemakkelijk aan te brengen.

Tip – een goede toevoeging is pvc-tape. Deze breng je op het isolatiemateriaal aan, waardoor je zeker weet dat het voor een lange tijd blijft zitten.

Zelf doen of laten doen?

Dit blijft altijd een lastige vraag. Wanneer je er van overtuigd bent dat je het zelf kan, zou ik het vooral lekker zelf doen. Twijfel je? Dan kun je het beste een loodgieter raadplegen. Dit kan je een hoop kopzorgen besparen!