Isolatie met dubbel glas

bespaar op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Geluidswerend

Dubbel glas bestaat uit twee aparte glasplaten met daartussen lucht. De lucht tussen de glasplaten voorkomt dat de ramen condenseren als het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten te groot wordt. Het voorkomen van condensatie is verstandig, want condens geeft veel warmte naar buiten af en dat is terug te zien op energierekeningen van woningen met enkel glas. Los van de energiebesparing isoleert dubbel glas ook prima tegen geluid.

Waarom dubbel glas of isolatieglas?

Dubbel glas of isolatieglas is een slimme keuze die steeds populairder wordt. Woningen en kantoren met enkel glas nemen in rap tempo af, maar naar onze mening zijn het er nog veel te veel. Enkel glas is namelijk de perfecte warmteverspiller. Denk er alleen wel om dat wanneer je kiest voor dubbel glas of zelfs driedubbel glas, dat de kozijnen ook isolerend moeten zijn. Want dubbel glas alleen kan niet voorkomen dat je woning veel warmte naar buiten lekt. Daar is ook een goed isolerend kozijn voor nodig.

Diktes bij dubbel glas

Wanneer er gesproken wordt over de dikte van dubbel glas, dan gaat het om de optelsom van de twee glasplaten en de luchtruimte. Het is verstandig om te kiezen voor twee glasplaten die verschillend van dikte zijn. Dit isoleert beter tegen warmte en geluid dan ramen die even dik zijn.

HR+ glas of HR++ glas?

Isolatie- en dubbel glas bestaat al weer een tijd als isolatiemethode. Maar de ontwikkelingen blijven altijd doorgaan en daarom is er tegenwoordig ook HR+ en HR++ glas. HR staat voor Hoog Rendement en het grote verschil zit hem in de ruimte tussen het glas. Bij dubbel glas is dat gewoon lucht, maar bij HR glas is dat edelgas, wat veel beter isoleert. HR glas is duurder dan gewoon dubbel glas, maar de investering win je snel terug door het verlaagde energieverbruik.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!