Isolatie subsidie

maakt isoleren aantrekkelijker
vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Energiebesparing stimuleren

De overheid voelt zich, omwille van het milieu en verdragen, genoodzaakt om actief energiebesparing te stimuleren. Eén van de manieren waarop ze dat doen is door subsidie te verstrekken voor isolatie. Met subsidie wordt isoleren natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Welke subsidies of potjes er zijn verschilt van maand tot maand. Op dit moment is landelijk alleen de 6% BTW regeling nog van kracht als stimulans.

Het 6% BTW tarief is desalniettemin erg aantrekkelijk. Bij vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie maak je aanspraak op dit BTW tarief. De besparing kan oplopen tot wel 1400 euro. En dat is natuurlijk nog los van de lagere energiekosten.

Isolatie subsidies in detail

  • Op vloer-, bodem-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie zit momenteel, wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan*, (2014) 6% BTW in plaats van 21%.**
  • Langlopend lagere btw bij uitbesteding isolatie

* Voorwaarden isolatie subsidie:
1. De werkzaamheden worden verricht op het moment dat de woning ouder is dan twee jaar na de eerste ingebruikneming.
2. Daarnaast moet de warmteweerstand van dak, gevel of vloer na isolatie (de Rc) minimaal het zogeheten rechtens verkregen niveau halen, met een minimum van 1,3 m2K/W, zoals het Bouwbesluit voorschrijft.

** Voorwaarden isolatie subsidie:
* Het verlaagde btw-tarief geldt voor arbeidsloon en gebruikte materialen, mits de materialen maximaal 50 procent beslaan van de totale kosten van de werkzaamheden. Als de materiaalkosten meer dan de helft van de totale kosten beslaan, dan valt alleen het arbeidsloon onder het verlaagde btw-tarief van 6 procent en moet u over de materiaalkosten gewoon 21 procent btw betalen.

Isolatie subsidie lokale overheid

Lokale overheden zoals gemeenten en provincies hebben hun eigen doelstelling op milieu gebied en voeren vaak ook een eigen subsidiebeleid. Je kunt kijken hoe het in jouw plaats geregeld is op:

www.energiesubsidiewijzer.nl.

Let op: Bespreek voor aanvang van de werkzaamheden met je isolatiebedrijf de btw-korting. Zo voorkom je dat je teveel betaalt en achteraf je geld terug moet halen. Wanneer het isolatiebedrijf vragen heeft kan het terecht bij de belastingdienst: www.belastingdienst.nl.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!