Isolatie voorzetwand

bespaar op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Lagere stookkosten

Wil je je muren isoleren, maar heb je geen spouwmuur? Kan er aan de buitenkant niet geïsoleerd worden? Kies dan voor gevelisolatie aan de binnenzijde. Wanneer je kiest voor isolatie met voorzetwanden, dan bespaar je flink besparen op je energiekosten. Na het isoleren van 100m2 bespaar je al ruim 600,- euro aan stookkosten per jaar.

Voorzetwanden, hoe duur?

Eigenlijk wordt met behulp van voorzetwanden een spouwmuur gecreëerd in je woning. Tussen de voorzetwand die van zichzelf al isolerend is plaatsen onze vakmannen isolatiemateriaal. Omdat dit meer werk is dan alleen een spouwmuur vullen is deze methode duurder dan spouwmuurisolatie. Het is daarentegen wel weer goedkoper dan gevelisolatie.

Materiaal van de isolatie voorzetwand

Het frame van een voorzetwand wordt meestal van hout of metaal (aluminium) gemaakt. Daarna wordt het gevuld met glas- of steenwol. Over de glas- of steenwol komt dan een laag van aluminium- of plasticfolie. Tot slot worden er voor de afwerking gipsplaten gebruikt.

Kant-en-klare geïsoleerde voorzetwanden

Het kan ook makkelijker dan hierboven beschreven. Zo zijn er kant-en-klare isolatie voorzetwanden verkrijgbaar die al voorzien zijn van hardschuim of glaswol en afwerkingsplaten. Het voordeel is dat deze wanden geen frame nodig hebben en dat maakt de plaatsing eenvoudiger en voordeliger.

Nadelen van isolatie voorzetwanden

  • De muren mogen niet vochtig zijn.
  • Er ontstaat verlies aan vloeroppervlak. De voorzetwand is tot circa 10 cm dik.
  • De werkzaamheden vinden binnenshuis plaats. Vertrekken moeten worden ontruimd en radiatoren, leidingen, contactdozen, e.d., dienen te worden verwijderd en aangepast.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!