Isolatiebehang

besparen op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Isolatie: de investering die je altijd terugverdient

Koude en vochtige muren, ze zijn verschrikkelijk om in een woning te hebben. Gelukkig zijn er meerdere methoden om hier iets aan te doen. Eén hiervan is isolatiebehang. Dit is een praktische en milieuvriendelijke methode om je koude muur te lijf te gaan.
In de zomer vallen koude muren niet zo op. Maar zodra het kwik onder de tien graden daalt begint het weer hinderlijk te worden. Kilte en vocht nemen je woning over. Tijd voor actie.

Isolatiebehang helpt

Een ideale manier om je muren te isoleren als je niet kiest voor spouwmuurisolatie of gevelisolatie is isolatiebehang. Isolatiebehang weerkaatst alle warmte de kamer in en voorkomt zo dat je muren kou afgeven.

Het behang is niet mooi en slechts een onderlaag voor een ander behang, maar het werkt uitstekend. Helaas kan er niet overheen geschilderd worden. Daar staat tegenover dat een kamer tot wel 75% sneller verwarmd wordt. Die 75% haal je natuurlijk alleen als alle muren behangen worden. Maar dan zal je je energierekening ook echt zien dalen.

Andere voordelen van isolatiebehang:

  • Allergie
  • Een goed middel tegen barsten
  • Minder vochtvlekken
  • Prima geluidsisolatie

Prijs van isolatiebehang

Isolatiebehang kost je ongeveer 15 euro per vierkante meter en dat is exclusief lijm. Maar zoals bij alle vormen van isolatie is het een investering die je zeker terugverdient. Bovendien is isolatiebehang goedkoper dan spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!