Isolatiechips

weg met vochtproblemen

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Wat zijn isolatiechips?

Polystyreen (afkorting is PS) bestaat uit koolstof en waterstof. De isolatiechips van polystyreen bevatten net als isolatieparels lucht en wanneer ze bij elkaar gebruikt worden, isoleert de lucht in de chips de ruimte tussen de ondergrond en de vloer. Bij het isoleren van een kruipruimte met polystyreen isolatiechips worden er grote aantallen onder de vloer gestort.

Isolatiechips van polystyreen zijn op dit moment zeer populair als isolatiemateriaal voor kruipruimtes. De chips zijn met name geschikt voor vochtbestrijding, op dat vlak presteren ze uitstekend. Ze zijn namelijk vochtafstotend en als er water in de kruipruimte komt of al staat, dan drijven ze daarop. Dat maakt ze ook bestendig tegen schimmel en rotting.

Is je belangrijkste doel de warmte van de vloer te isoleren, dan zijn isolatiechips niet de beste keus. Ze hebben namelijk een standaard isolatiewaarde en daardoor is hun isolerend vermogen niet denderend.
Isolatiechips zijn erg milieuvriendelijk omdat ze slijtvast zijn en goed gerecycled kunnen worden. Qua brandveiligheid staan ze ook hun mannetje en polystyreen is CFK- en chloorvrij. Het materiaal is ook reukloos wat altijd aangenaam is bij vochtbestrijding.

Wanneer je de kruipruimte na de kruipruimte isolatie nog eens in moet om bijvoorbeeld een kabel te trekken, dan is het eenvoudig om de parels aan de kant te schuiven. Reken er wel op dat ze overal in je kleren gaan zitten. Je moet trouwens ook echt door de chips heen zwemmen, want de minimale dikte om effectief te zijn is 30 cm. Wanneer isolatiechips goed worden geplaatst brengen ze de luchtvochtigheid terug met wel 40%. De prijs/prestatie verhouding van polystyreen isolatiechips is uitstekend te noemen!

Kosten isolatiechips

De prijs voor het laten plaatsen van isolatiechips is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Oppervlakte kruipruimte
  • Hoogte kruipruimte
  • Toegankelijkheid van kruipruimte
  • Obstakels en bouwafval in kruipruimte

Gaan we uit van 30m2 met een hoogte van 35cm, eenvoudig toegankelijk is en zonder bouwafval, dan kom je ongeveer uit op €420,- tot €600,-. Vraag gerust een offerte aan om meer te weten te komen over de mogelijkheden van isolatiechips en de hoogte van de investering.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!