Isolatiemateriaal: Hennep, de voordelen.

De laatste jaren is woningisolering door middel van hennep sterk in opkomst. Hennep is 100% natuurlijk materiaal en uiterst geschikt om je woning mee te isoleren. In dit artikel leest u de voordelen van hennep als isolatiemateriaal.

Een middelhoge isolatiewaarde

Wanneer u hennep als isolatiemateriaal gebruikt maakt u gebruik van materiaal van middelhoge isolatiewaarde. Hennep doet dus niet onder voor gemiddelde isolatiematerialen. De hennep wordt aangeleverd in de vorm van platen of rollen en is makkelijk te bewerken met een mes of een elektrische zaag.

Weinig energie

De productie van hennep benodigd weinig energie en kan daardoor stukken goedkoper aangeboden worden. Ook heeft hennep van nature antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en is er sprake van een hoge weerstand tegen vocht.

Dit type isolatiemateriaal origineel

Wanneer u met hennepisolatie begint bent u één van de voorlopers. Verwacht wordt dat in de toekomst hennep veel meer gebruikt zal worden als isolatiemateriaal. Steeds meer mensen komen erachter dat hennep prima isoleert en tevens geen irritaties veroorzaakt tijdens het verwerkingsproces.

Wel prijzig en lastig te krijgen

Omdat nog niet heel veel mensen gebruik maken van hennep als isolatiemateriaal is het nog niet overal verkrijgbaar. Daarom is hennepmateriaal lastig te verkrijgen en dus duurder. De prijzen zijn over het algemeen zo rond de 18€ per m2. Het isoleren door middel van hennep is een zeer bewuste keuze voor duurzaamheid waar goed over nagedacht moet worden. U kunt altijd gratis offertes aanvragen op deze site om op de hoogte te worden gebracht van de kosten die het aanleggen van hennep als isolatiemateriaal met zich mee brengt. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van ander materiaal.