Isolatiemateriaal

gegarandeerd besparen

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Verschillende soorten

Het isoleren van een woning is een hele klus op zich. Geen enkele constructie is hetzelfde en vraagt om een andere benadering en ander isolatiemateriaal. Afhankelijk van tijd, budget, het soort klus en de technische opbouw zal er een keuze gemaakt moeten worden voor een geschikt materiaal. Zo kan er alleen al onderscheid gemaakt worden op basis van het soort isolatie. Zo vraagt muurisolatie om ander materiaal dan buisisolatie en werken we bij elektrische bedrading voornamelijk met isolatietape om de kabels te bundelen.

Benieuwd welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw klus? Wij zijn onder andere gespecialiseerd in de volgende materialen:

Isolatieschelpen

Isolatieschelpen werken isolerend voor de bodem van een kruipruimte. Hoe dit in zijn werk gaat? Na inspectie van de kruipruimte wordt er een grote hoeveelheid isolatieschelpen onder de vloer geblazen. Door dit isolatiemateriaal voorkom je eventuele vervelende problemen dankzij vochtophoping. Isolatieschelpen kennen een bovenste laag, die isoleert en een onderste laag, die condenseert. Zo scoren de schelpen hoog op vochtverwerking en zijn ze tevens ecologisch verantwoord. Ben je al overtuigd van dit isolatiemateriaal?

Isolatieglas

Isolatieglas is een glasvorm met extra isolerende werking. Waar enkel glas en varianten van dubbelglas niet beschikken over isolatie, kent isolatieglas dankzij een bepaald gas wel een isolerende werking. Glas bestaat vaak uit twee of drie glasplaten, waartussen loze ruimte ontstaat. Wanneer deze ruimte niet opgevuld wordt, ontsnapt er stiekem warme lucht uit de woning. Hierdoor kan er een koude stroom ontstaan in huis en is de woning moeilijker warm te krijgen. Door de ruimte tussen de glasplaten op te vullen met gas voorkomt u dit gegeven. Heb je ook last van tocht in je woning? Dan is dit isolatiemateriaal misschien wel dé oplossing.

Isolatietape

Voor het isoleren van elektrische bedrading is isolatietape het meest geschikt als isolatiemateriaal. Dankzij jarenlange ervaring met deze vorm van isolatie kunnen wij je ook helpen bij de juiste inzet van dit isolatiemateriaal. Elektriciteitskabels en andere kabels onder spanning vragen om maatwerk. Dankzij kleurcoderingen onderscheidt je gemakkelijk de verschillende draden en zorg je voor een veilige isolatie. Voorzie je ook graag jouw kabels van isolatietape, maar weet je niet waar te beginnen? Wij nemen je mee in het gehele proces van A tot Z.

Isolatie-team, voor al je isolatiemateriaal

Zowel het werken met isolatieschelpen, isolatieglas als isolatietape behoren tot onze specialiteiten, maar ook ander isolatiemateriaal passen wij voor jou toe. Graag nemen wij met je door wat er nodig is voor jouw isolatieklus en zorgen we ervoor dat je niet verdwaald raakt in de mogelijkheden. Met plezier isoleren wij je woning van bodem tot dak.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!