Isolatieschelpen

voor je kruipruimte

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Ecologische isoleren

Een goed geïsoleerd huis gaat verder dan het isoleren van muren en daken, maar vraagt ook om isolatie van de kruipruimte. Een kruipruimte is vaak gevoelig voor vochtproblemen door de lage ligging. Consequenties van slechte isolatie zijn schimmelvorming, ongedierte en een vochtige leefomgeving. Gelukkig zijn daar isolatieschelpen. Deze schelpen isoleren je kruipruimte op ecologische wijze. Naast deze uiteenlopende voordelen zijn deze schelpen ook nog eens goed voor het milieu. Los jij jouw vochtprobleem op met isolatieschelpen?

Werking

Isolatieschelpen worden gebruikt voor het isoleren van de bodem van een kruipruimte. Door hun isolerende werking zorgen schelpen ervoor dat het opkomende vocht vanuit de bodem niet doordringt tot de vloer. De schelpen bestaan uit kalk en hebben daarom een uitstekende vochtwerende werking. De bovenste laag van de schelpen isoleert en de onderste laag condenseert. Let echter wel op; isolatieschelpen zijn minder geschikt voor warmte-isolatie.

Voordelen

De inzet van isolatieschelpen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook scoren schelpen goed op het gebied van vochtverwerking. Het materiaal neemt het vocht namelijk niet in zich op, waardoor de schelpen niet gevoelig zijn voor rotting en schimmel. Ook op het gebied van brandveiligheid scoren isolatieschelpen hoog. Naast deze belangrijke voordelen is het van belang dat de kruipruimte over genoeg ruimte beschikt om een flinke laag isolatieschelpen aan te brengen.

Aanbrengen isolatie

Wanneer je hebt gekozen voor het gebruik van dit isolatiemateriaal, worden de schelpen met een vrachtwagen aangevoerd en vervolgens via een buis de kruipruimte ingeblazen. Dit duurt enkele uren. Hiervoor is het wel van belang dat je woning goed bereikbaar is en de kruipruimte leeg is. Het aantal schelpen dat wordt aangevoerd hangt af van de R-waarde. De R-waarde geeft het isolatieniveau weer. Dit hoort in een kruipruimte minimaal 2,5 te zijn, wat gelijk staat aan 250 isolatieschelpen. Graag een hogere R-waarde? Dan zijn er meer isolatieschelpen nodig.

Advies

Het isoleren van een ruimte vraagt om het advies van een expert. Van isolatiemateriaal tot spouwmuurisolatie. Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken voor jouw woning en lossen je vochtproblemen in huis op. Ook op het gebied van kruipruimtes hebben wij jarenlange ervaring en kunnen we je op verschillende manieren van dienst zijn. Van het geven van advies tot het bepalen van de R-waarde en van het inblazen van de isolatieschelpen tot het netjes achterlaten van de kruipruimte. Waarmee kan Isolatie-team jou van dienst zijn?

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!