Isolatietape

gegarandeerd rendement

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Budgetvriendelijke oplossing

Op het gebied van isolatiematerialen zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Dat is maar goed ook, want wij denken het liefst in oplossingen. Van isolatieglas tot isolatieschelpen; bij Isolatie-team beschikken we over alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw woning zo goed mogelijk geïsoleerd wordt. Waar veel isolatieprojecten vragen om grote aanpassingen, kan isolatie ook plaatsvinden op kleinere schaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van het toepassen van tape om te isoleren? Een simpele en budgetvriendelijke oplossing voor het isoleren van bedrading.

Waarom isolatietape?

Naast het isoleren van ramen, daken, kruipruimtes en muren is het ook van belang dat elektrische stromen beschermd en geïsoleerd worden. Dit heeft zowel betrekking op kabels onder hoogspanning als op kabels onder laagspanning. Door het gebruiken van isolatietape worden de elektrische draden gebundeld en herken je in één oogopslag welke draad bij wat hoort door de verschillende kleuren. Gewone tapesoorten zijn niet geschikt voor het isoleren van elektrische kabels door brandgevaar en andere randzaken. Isolatietape mag dus absoluut niet in je gereedschapskist ontbreken.

Voordelen isolatietape

Isolatietape is een makkelijk isolatiemateriaal, dat zich vormt naar een voorwerp. Zo vlakt dit isolatiemateriaal af en is het buigbaar. In een handomdraai plak je iedere elektrische kabel af zonder al te veel moeite. Naast de beweeglijkheid van het materiaal is isolatietape ook brandveilig en voldoet het aan de gestelde normen. Dit is van groot belang aangezien het materiaal in contact komt met draden en kabels die onder spanning staan.

Advies van een expert

Elektriciteit is geen speelgoed en ook wanneer je nooit gebruik maakt van isolatietape is het verstandig om advies in te winnen van een expert. Zo bestaat er isolatietape met verschillende kleurcoderingen om kabels te kunnen onderscheiden en isoleert isolatietape alleen goed wanneer de tape op de juiste manier wordt aangebracht. Daarnaast is het altijd fijn bepaalde klussen uit handen te geven tijdens een verbouwing, renovatie of gewoon zomaar tussendoor. Zo hoef je niet om te kijken naar het isoleren van je elektrische draden en ben je verzekerd van een goed en veilig eindresultaat.

Waarom Isolatie-team?

Bij Isolatie-team gaan we voor kwaliteit. Door de inzet van vakmannen met jarenlange ervaring kennen de diverse isolatiematerialen geen geheimen voor onze isolatie experts. Zij staan tot jouw beschikking voor alle klussen met betrekking tot isolatie en helpen je tevens graag met het bevestigen van bijvoorbeeld isolatietape. Ook hebben wij service hoog in het vaandel staan. Onze vakmannen gaan pas naar huis als je tevreden bent. Ook een expert van Isolatie-team inhuren? Neem dan gerust contact met ons op.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!