Isolatiewaarde

bespaar op je energierekening
vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Isolatiewaarde

Bij het isoleren van een woning komt meer kijken dan u misschien zou denken. Zo is het van groot belang dat u kiest voor een geschikt isolatiemateriaal en is het ook essentieel dat u rekening houdt met de verschillende isolatiewaarden. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen de isolatiewaarde van het materiaal, van de constructie en de isolatiewaarde van het gehele gebouw. Echter hebben de verschillende waarden wel invloed op elkaar.

Belang van de isolatiewaarde

Waarom is de isolatiewaarde zo belangrijk? Een isolatiewaarde is interessant om de mate van isolatie te kunnen meten. In een handomdraai ziet u in hoeverre uw ruimte omgetoverd is tot een goed geïsoleerde omgeving. Zo geniet u in de winter van een heerlijk verwarmde woning en blijven de hete temperaturen tijdens zomerse dagen buiten.

Soorten isolatiewaarden

R-waarde

De R-waarde drukt de isolatiewaarde van materiaal uit en kan gebruikt worden bij onder andere muurisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Al deze materialen kennen een eigen R-waarde, die meet in hoeverre het materiaal isoleert. Hoe hoger de R-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde van het materiaal en hoe beter uw woning geïsoleerd wordt met één van deze materialen.

U-waarde

Ramen, daken of deuren worden getypeerd door de U-waarde. De combinatie van de dikte van het materiaal en het soort materiaal bepalen samen de hoogte van de waarde. Ook voor deze isolatiewaarde geldt; hoe lager de U-waarde, hoe hoger het isolerend vermogen. Een lagere U-waarde is in dit geval dus positiever.

K-waarde

De isolatiewaarde van uw woning wordt weergegeven door de K-waarde. In tegenstelling tot de R-waarde is een lage K-waarde juist positief. Hoe lager de K-waarde, hoe minder warmteverlies er plaatsvindt in de woning.

RC-waarde

Wanneer u gebruik maakt van een isolatiemateriaal dat bestaat uit meerdere lagen is de RC-waarde van toepassing. Door de verschillende lagen is er uiteindelijk ook sprake van en sterkere waarde. De RC-waarde drukt uit in welke mate deze verschillende lagen isoleren. Kort gezegd is de RC-waarde het totaal van alle R-waarden van de gebruikte isolatiematerialen.

Advies op maat

De isolatiewaarde bepalen kan een lastige klus zijn, maar is wel van belang bij het kiezen van een isolatiemateriaal. Gebaseerd op de isolatiewaarde van uw woning kan er gekozen worden voor isolatiemateriaal met de juiste R-waarde of kan ervoor gezorgd worden dat de K-waarde van uw woning zo laag mogelijk uitpakt. Zo bent u verzekerd van een woning met zo min mogelijk warmteverlies en een zo hoog mogelijke isolatiefactor.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!