Kan een loodgieter meteen mijn laminaat aanleggen?

Een loodgieter is een duizendpoot als het gaat om water, elektriciteit en gas. Hij krijgt de meeste apparaten weer aan de praat en weet als geen ander hoe het nieuwe systemen of waterleidingen moet aansluiten. De grote vraag in dit artikel is: ’kan een loodgieter meteen mijn laminaat aanleggen?’. Loodgieter van Almere gaf ons het antwoord!

Je hebt net een verbouwing achter de rug én de nieuwe ruimte kan bijna in gebruik genomen worden. De elektrische bekabeling zijn aangelegd door de elektricien én de waterleidingen door de loodgieter. Het lijk erop alsof je weer jaren vooruit kan. Het enige wat nog moet gebeuren is het aanleggen van laminaat.

Het aanleggen van laminaat

Laminaat en waterleidingen zijn een gevaarlijke combinatie. Het gaat goed samen als de waterleidingen maar blijven werken. Daarom raden wij altijd aan om na de aanleg van waterleidingen en alle andere bedrading onder de vloer even te wachten met het aanleggen van laminaat. Waarom raden wij dit aan?

  • Ten eerste zal je goed moeten nakijken of alles af is. Zit de alle benodigde bedrading en waterleidingen onder de vloer? Het zou namelijk zonde zijn als je na de aanleg van laminaat de vloer weet open moet breken.
  • Ten tweede moet je er zeker van zijn dat de waterleidingen niet werken. Dit doe je door de waterleidingen te gebruiken. Wanneer je dit niet doet, vergroot je de kans op waterschade. De kosten bij waterschade van laminaat kunnen hoog oplopen.
  • De derde reden is dat je er goed aan doet om waterleiding isolatie te overwegen. Op deze manier kun je een hoop energie besparen en verminder je de CO2-uitstoot.

Wanneer je de bovenste drie punten kunt afvinken, kun je aan de slag met het aanleggen van laminaat. Wij adviseren je om de staat van de waterleidingen te controleren door iemand die er verstand van heeft.

Aanleg laminaat loodgieter

Wanneer we kijken naar de definitie van het beroep ‘loodgieter’ dan komt daar geen laminaat aanleggen in voor. Dit betekent dat de meeste loodgietersbedrijven deze service dan ook niet aan zullen bieden. Echter geldt hier de regel ‘wie niet vraagt, wie niet wint’.