Wij zorgen dat inwoners
van %Plaats% 50% op hun energierekening besparen

Spouwmuurisolatie %Plaats%

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan jouw woonplezier in %Plaats% flink verhogen. Door middel van spouwmuurisolatie kun je de warmte binnen houden wat veel geld scheelt op je energierekening, hierdoor kun je binnen een paar jaar je investering terugverdienen. Spouwmuurisolatie werkt beter dan vloer- of dakisolatie. Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 600,- euro per jaar besparen, afhankelijk van jouw huis in %Plaats%.

Bespaar

0

euro per jaar!
Terugverdientijd

0

jaar!
Rendement

0%

per jaar!

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

subsidie-spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie betekent het (laten) plaatsen van isolatiemateriaal tussen je binnen en buitenmuur. Het isolatiemateriaal wordt door gaten in de muur de spouw ingeblazen. Nadat de spouw volledig is geïsoleerd zal er geen koude lucht meer doorheen gaan en blijft de warmte dus ook binnen. De drie meest bekende isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie zijn EPS Isolatieparels, glaswol en pur. Deze verschillende materialen hebben elk hun eigen isolatiewaarden en het verschilt per huis en spouw welk materiaal gebruikt zal worden.

Door deze manier van isolatie kun je tot wel 35% besparen op je energiekosten in %Plaats%. Zo is het plaatsen van spouwmuurisolatie niet alleen goed voor een warmer huis, het is ook nog eens goed voor het klimaat en je portemonnee.

Hoe gaat de specialist uit %Plaats% te werk?

Voordat de specialist begint met spouwmuurisolatie controleert hij de binnenzijde van de spouw met een camera of er geen puin ligt. Deze rotzooi is namelijk een belemmering bij de spouwmuurisolatie, omdat je dan alsnog last kan krijgen van vochtplekken in de muren. Zo krijg je alsnog last van koude lucht in je stulpje in %Plaats%. Treft de specialist puin aan in je spouwmuur? Dan is gevelisolatie een betere optie. Dit geldt ook voor wanneer de spouwmuur dunner is dan 2,5 centimeter. De dunne spouw isoleert onvoldoende. Dit kost meer dan dat het helpt om geld te besparen. Een muur met een breedte van 6 centimeter is in dit geval het meest ideaal.

Check het bouwjaar van je woning in %Plaats%

Wat betreft de mogelijkheden van spouwmuurisolatie kan het bouwjaar van je woning in %Plaats% je al een eind op weg helpen. Wanneer je woning is gebouwd kan je terugvinden in de koopakte of online via bijvoorbeeld de website van het Kadaster. Vul je postcode en huisnummer in en je ziet binnen enkele seconden het bouwjaar verschijnen.

Woon je in een huis met een bouwjaar voor 1920? Dan heeft je woning geen spouw. Dit gaat niet alleen om woningen in %Plaats%, maar ook in de rest van Nederland. In deze periode was het nog geen gewoonte om rekening te houden met dit soort isolatie. Pas vanaf woningen met bouwjaar 1976 is er een spouw aanwezig en mogelijkheid tot spouwmuurisolatie.

Let bij de bouwjaren 1976 tot 1983 wel op dat er in eerste instantie slechts basisisolatie is aangebracht en een renovatie zeker geen kwaad kan.

Werkwijze spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie boort de specialist uit %Plaats% enkele gaten in de buitenmuur. Dit is niet lukraak her en der een gaatje boren, dit gaat via een vastgesteld patroon zodat het isolatie zich goed kan verspreiden. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal naar binnen geperst. Met een warmtecamera wordt gekeken of de substantie zich voldoende heeft verspreid en wat de isolatiewaarde is. Vervolgens worden de gaten in de muren netjes gedicht.
Woon je in een twee-onder-een-kapwoning? En willen de buren liever geen spouwmuurisolatie? Dan zijn spouwmuurborstels noodzakelijk. Deze zorgen dat het isolatiemateriaal niet verder gaat dan je eigen spouw. De borstels worden aangebracht in de geboorde gaten in de muur.

Heb je nog vragen over spouwmuurisolatie? Of zou je graag meer willen weten over de werkwijze? Onze specialisten in %Plaats% helpen je graag verder en bieden de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Neem vrijblijvend contact op via het formulier voor een prijsopgave.

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Spouwmuurisolatie: wat is het?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur. Deze ruimte van ongeveer 10 centimeter breed, achter je binnenmuur, is moeilijk te bereiken en wordt vaak via de buitenkant van het huis geïsoleerd. Er zijn 3 bekende materialen om je spouwmuur in %Plaats% te isoleren:
- EPS Isolatieparels
- Glaswol
- Pur

De materialen worden via een gat in de muur de spouwmuur ingespoten, totdat deze ruimte opgevuld is. Hierdoor zal je geen (koude) lucht meer in je spouwmuur hebben en is je huis geïsoleerd. Doordat er geen koude lucht meer binnenkomt of het huis uit gaat zul je flink (tot 25%) besparen op je energierekening. Het isoleren van een spouwmuur is dus niet alleen fijn voor een warmer huis, het is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie van Isolatie-team kan je het woongenot in jouw huis in %Plaats% verhogen. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat je je geld binnen een paar jaar al terugverdiend hebt. Je zal je investering sneller terugverdienen met spouwmuurisolatie dan met vloer- of dakisolatie. Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan je tot wel 475 euro per jaar laten besparen op je energierekening, afhankelijk van de grootte van het huis natuurlijk.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie van Isolatie-team kan je het woongenot in jouw huis in %Plaats% verhogen. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat je je geld binnen een paar jaar al terugverdiend hebt. Je zal je investering sneller terugverdienen met spouwmuurisolatie dan met vloer- of dakisolatie. Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan je tot wel 475 euro per jaar laten besparen op je energierekening, afhankelijk van de grootte van het huis natuurlijk.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie aanbrengen is niet gemakkelijk en daarom raden wij van Isolatie-team het aan om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf in spouwmuurisolatie. We zullen je vertellen hoe spouwmuurisolatie geplaatst wordt in jouw huis in %Plaats%:

isolatie-stap-1

Controle

Allereerst dient er een controle gedaan te worden. De complete muur zal geïnspecteerd worden door een kleine camera die via een gat in de buitenmuur naar binnen wordt gebracht. De vakman controleert zo of de spouw schoon is en of er geen voorwerpen in de weg zitten. Wanneer dit niet het geval is zal de vakman doorgaan naar de volgende stap in het proces.

isolatie-stap-2

Materiaalkeuze

Wanneer de muur gecontroleerd is zal de vakman gaan beslissen welk isolatiemateriaal het beste schikt voor jouw huis in %Plaats%. In de meeste gevallen wordt gekozen voor glaswol, parels of pur.
De milieuvriendelijkste manier van isoleren is door glaswol te gebruiken. Isolatieparels zijn ook recyclebaar en worden vaak gebruikt in kleine spouwen. Onthoud wel dat parels minder goed isoleren dan andere isolatiematerialen. Wanneer het juiste materiaal gekozen is zal de vakman de muur opmeten en de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal noteren.

isolatie-stap-3

Gaten boren

Nadat de spouw is opgemeten is al het voorwerk gedaan. De vakman begint nu met het plaatsen van het isolatiemateriaal. Hiervoor worden een aantal gaten in de buitenmuur geboord om via hier het materiaal naar binnen te spuiten. De gaten zullen om de paar meter geboord worden en meestal wordt er ook een afzuiging gemonteerd om het boorafval op te zuigen.

isolatie-stap-4

Isolatiemateriaal inspuiten

Na het boren van de gaten is het tijd om het isolatiemateriaal de spouw in te blazen in jouw huis in %Plaats%. Met een speciaal apparaat wordt het materiaal geleidelijk aan naar binnen geblazen. Wanneer de spouw vol zit met spouwmuurisolatie stopt het apparaat automatisch met blazen.

isolatie-stap-5

Gaten dichten en zorgen voor ventilatie

Nadat de spouwmuurisolatie geplaatst is zal de vakman als eerst de gaten opvullen in de buitenmuur. Er moeten ook ventilatiegaten aangebracht worden om de spouw te ventileren. Wanneer dit niet gedaan wordt zal er schimmel gaan ontstaan. Tot slot wordt er een rooster geplaatst over het gat om ongedierte zo veel mogelijk buiten te houden.

Waaruit bestaat de prijs van spouwmuurisolatie?

De prijsopgave voor spouwmuurisolatie bestaat natuurlijk niet alleen uit materiaalkosten. De prijs is opgebouwd uit meerdere kostenposten, denk aan voorrijkosten, machinekosten en arbeidskosten.

Van de totale prijs die betaalt voor spouwmuurisolatie in %Plaats% gaat gemiddeld 54% naar arbeidskosten. Arbeidskosten zijn in Nederland vaak het grootste deel van de prijs, voor spouwmuurisolatie geldt dat ook. Je betaalt nou eenmaal voor expertise. Van de totale prijs gaat 31% naar materiaalkosten, 10% naar machinekosten en de overige 5% betaal je in de meeste gevallen voor voorrijkosten.

Voorrijkosten, machinekosten en materiaalkosten zullen bij veel bedrijven ongeveer even duur zijn, het verschil zit hem vaak in arbeidskosten. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders door middel van het aanvragen van offertes. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk prijzen vergelijken van aanbieders in %Plaats%.

Bent u benieuwd wat het plaatsen van spouwmuurisolatie voor jou kost? Op deze site kunt u verschillende offertes laten aanvragen van aanbieders bij u in de buurt en deze in één oogopslag vergelijken. Hierdoor kunt u altijd voor de goedkoopste aanbieder kiezen. Het aanvragen van offertes in %Plaats% is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Arbeidskosten

0%

Voorrijkosten

0%

Materiaalkosten

0%

Machinekosten

0%

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie in %Plaats% bespaart je maandelijks veel geld op je energierekening. Ben je benieuwd naar wat spouwmuurisolatie voor jouw huis kost? Bekijk de onderstaande kostenanalyse waarin we de kosten van isolatie voor elk type huis presenteren.

vrijstaandhuis

Vrijstaande woning

Glaswol: €1150 - €1300
Steenwol: €1200 - €1400
Isolatiekorrels: €1400 - €1600
Purschuim: €2300 - €2600

Twee-onder-eenkap

2-onder-1-kap-woning

Glaswol: €750 - €1000
Steenwol: €800 - €1100
Isolatiekorrels: €900 - €1200
Purschuim: €1600 - €1900

Rijtjeshuis

Tussenwoning

Glaswol: €500 - €650
Steenwol: €550 - €700
Isolatiekorrels: €600 - €750
Purschuim: €900 - €1200

Hoekhuis

Hoekwoning

Glaswol: €650 - €800
Steenwol: €700 - €850
Isolatiekorrels: €750 - €900
Purschuim: €1100 - €1400

appartement

Appartement   

Glaswol: €200 - €300
Steenwol: €250 - 350
Isolatiekorrels: €300 - €400
Purschuim: €500 - €600

*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief arbeids- en machinekosten
**De prijzen zijn een schatting en kunnen per regio verschillend zijn

Prijzen isolatiemateriaal in %Plaats%

Om een betere schatting te maken wat spouwmuurisolatie gaat kosten bij jou thuis in %Plaats% zullen we de prijzen van de verschillende materialen per vierkante meter benoemen. Elk type materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en manier van plaatsing.

Purschuim

Het gebruik van purschuim als isolatiemateriaal werkt het best. Doordat het schuim zich erg uitzet na het aanbrengen wordt het een stevige en erg dicht isolatiemateriaal. Purschuim wordt meestal gebruikt in oude (bedrijfs)panden of vieze spouwen. Purschuim kan door het uitzetten schade veroorzaken aan de muur. De prijs van dit isolatiemateriaal ligt tussen de €25 en €30 per vierkante meter.

EPS Parels

Parels als isolatiemateriaal wordt steeds vaker gebruikt. Het materiaal kan, in tegenstelling tot andere isolatiematerialen, veel vocht opnemen en is een stuk duurzamer dan de rest. De prijs van dit isolatiemateriaal ligt tussen de €20 en €25 per vierkante meter.

Glaswol

Spouwmuurisolatie door middel van glaswol is het goedkoopst. Naast dat het relatief goedkoop is, is het ook nog eens het makkelijkst om aan te brengen in de muur. De prijs van dit isolatiemateriaal ligt tussen de €15 en €20 euro per vierkante meter.

Naast deze soorten materiaal wordt ook aminotherm, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels gebruikt voor spouwmuurisolatie. Deze materialen zijn niet erg populair in %Plaats% en kunnen niet overal gebruikt worden.

Betekenis verschillende isolatiewaarden

Er zijn een aantal termen die gebruikt worden om de isolatiewaarde van een bepaald materiaal te berekenen. De exacte berekeningen heb je niet zoveel aan, de definitie van de waarden waar het mee wordt berekend zijn wel handig om te weten.

R-waarde

Deze waarde richt zich op de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. Deze waarde is door de fabrikant toegewijd aan het materiaal. Voor deze waarde geldt: hoe hoger de waarde, hoe dichter het materiaal en dus hoe beter het materiaal isoleert. Isolatiemateriaal met een hoge R-waarde houdt de warmte goed binnen en de kou buiten.

U-waarde / Lambda waarde

Deze waarde wordt ook wel de Lambda waarde genoemd. De waarde richt zich op de thermische geleidbaarheid van een materiaal. Dit betekent hoeveel warmte er wordt doorgelaten door het materiaal. De regel bij deze waarde is: Hoe lager de waarde, hoe minder warmte verloren gaat.

K-waarde

Deze waarde richt zich op de warmte die verloren gaat door de vloeren, daken, vensters en buitenmuren. Hoe lager de K-waarde is, hoe beter het huis geïsoleerd is. Een lage waarde betekent weinig warmteverlies.

Voordelen van het isoleren van je spouwmuur in %Plaats%

Het plaatsen van spouwmuurisolatie is de beste manier van je huis isoleren in %Plaats%. Jaarlijks kun je, met deze manier van isoleren, honderden tot duizenden euro’s besparen op je energierekening (afhankelijk van de grootte van je huis). Niet alleen bespaar je veel geld met spouwmuurisolatie, je bent ook milieubewuster bezig omdat je minder gas gebruikt. Hieronder vertellen we je een paar redenen om voor spouwmuurisolatie in %Plaats% te kiezen.

Je woning zal een gunstiger energielabel krijgen, dit betekent niet alleen dat je verantwoord bezig bent, het maakt je huis ook nog eens interessanter voor wanneer je deze wilt verkopen.
Spouwmuurisolatie hoeft niet duur te zijn, wanneer je in aanmerking komt voor subsidie in %Plaats% is dit al helemaal een goede investering. Je zult binnen no-time je investering terugverdiend hebben.
Op isolatiewerkzaamheden krijg je vaak 10 tot 15 jaar garantie, hierdoor ben je voor een lange tijd verzekerd tegen eventuele fouten die gemaakt zijn bij het aanbrengen en kun je zorgeloos genieten van je geïsoleerde spouwmuur.
Je huis wordt minder vochtig, dit is beter voor je gezondheid en zo voorkom je schimmelplekken of last van ongedierte.
Gemiddeld heb je je investering binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend. Wanneer je subsidie hebt kunnen aanvragen voor de plaatsing van spouwmuurisolatie dan kan dit nog korter zijn.
Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat jij en je buren in %Plaats% minder last hebben van geluidsoverlast.

Meneer Brandon

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''
Ontvangen op 08.07.2024

Mevrouw Frerichs

Uit Nuenen

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''
Ontvangen op 12.07.2024

Heeft mijn woning een spouwmuur?

Niet elke woning in %Plaats% heeft de optie om de spouwmuur te isoleren. Of spouwmuurisolatie voor jou mogelijk is, is vaak af te leiden aan het bouwjaar van jouw woning. Woningen die gebouwd zijn voor het jaar 1920 hebben meestal geen spouwmuur en komen dus niet in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Is jouw woning gebouwd tussen 1920 en 1976 dan is er de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie. Woningen die gebouwd zijn tot 1976 hebben vaak nog geen spouwmuurisolatie, de mogelijkheid tot spouwmuurisolatie is er in veel gevallen wel.

Is jouw huis in %Plaats% gebouwd tussen 1977 en 1991? Bekijk dan eens of jouw spouwmuur al is geïsoleerd. Hier kun je een inspectie voor laten uitvoeren of je kunt dit vragen aan de aannemer of vorige eigenaar van de woning. Ook wanneer jouw muur al is geïsoleerd kan het de moeite waard zijn om opnieuw spouwmuurisolatie toe te brengen. Isolatiematerialen kunnen verouderen en bovendien is de isolatietechniek erg vooruitgegaan de laatste decennia. Is jouw woning gebouwd na 1991? Dan is jouw woning hoogstwaarschijnlijk al voorzien van spouwmuurisolatie of een andere vorm van isolatie.

Waarom een spouwmuur in %Plaats% isoleren?

De spouwmuur is geen fysieke muur. Het is een term die gegeven wordt aan de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer deze ruimte niet is opgevuld met isolatiemateriaal dan tocht het daar. Door de tocht tussen de binnen- en buitenmuur verlies je veel warmte in je huis en komt er kou van buiten de muren in. Door deze ruimte te isoleren hou je niet alleen de koude lucht buiten en warmte lucht binnen, je regelt ook nog eens makkelijker de temperatuur zonder al te veel te stoken.

Woon jij in een gehorig appartement, rijtjeshuis of twee-onder-één kap? Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat geluiden van de buren minder goed hoorbaar worden. Spouwmuurisolatie in %Plaats% zorgt dus niet alleen voor een warmer huis, het zorgt ook voor minder geluidsoverlast (tot een demping van wel 15dB). Wanneer je van plan bent je spouw te gaan isoleren is het handig om je buren eerst te benaderen. Omdat zij er ook profijt van hebben kun je de kosten mogelijk delen.

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Ik kan mijn spouwmuur niet isoleren, wat nu?

Veel woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie, toch zijn er gevallen waarin spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld het bouwjaar van je huis zijn. Je wilt toch je spouwmuur isoleren, wat nu?

Buitenmuurisolatie

Deze manier van isoleren is duurder dan spouwmuurisolatie. De buitenmuur zal geïsoleerd worden en worden afgewerkt met een bekleding laag. Let op dat je voor deze vorm van isolatie vaak een vergunning nodig hebt.

Binnenmuurisolatie

Bij deze vorm van isolatie wordt er een voorzetwand geplaatst tegen de binnenmuur. Tussen deze 2 muren komt het isolatiemateriaal. De isolatiewaarde van deze vorm van isoleren ligt aanzienlijk lager dan spouwmuurisolatie.

Meneer Wigman

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''
Ontvangen op 24.06.2024

Mevrouw Groenendaal

Uit Breukelen

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''
Ontvangen op 13.07.2024

Terugverdientijd

Door spouwmuurisolatie zul je minder stookkosten hebben dan voorheen, dit is direct merkbaar. Naast dat je veel geld bespaard voelt je huis ook aanzienlijk warmer aan. De gemiddelde kosten die je bespaart na spouwmuurisolatie in %Plaats% ligt rond de 600 euro per jaar. Dit betekent dat je ongeveer na 4 jaar je investering terugverdiend hebt. Hoelang het exact duurt verschilt natuurlijk per woning en hoe groot het geïsoleerde oppervlak is. Wanneer je subsidie ontvangt voor je investering dan ligt de terugverdientijd een stuk lager, afhankelijk van de grootte van de subsidie die je ontvangt.

Een aanbetaling doen voor spouwisolatie?

De prijs die je betaalt voor spouwmuurisolatie bestaat niet alleen uit materiaalkosten. In de bouw is het normaal om een aanbetaling te doen: zo heeft de aannemer zekerheid dat je de verbouwing door wilt zetten en zal hij niet voor onnodige kosten opdraaien. De aanbetaling die je doet voor spouwmuurisolatie bestaat voornamelijk uit de materiaalkosten, nadat het isolatiemateriaal is geplaatst zul je nog een deel betalen voor de overige kosten.

Als klant is een aanbetaling vaak beangstigend, je weet soms niet of je met een betrouwbare aannemer te maken hebt. Wil je deze zekerheid toch, zorg dan dat je spouwmuurisolatie laat aanbrengen door een gecertificeerd bedrijf dat is aangesloten bij VENIN. VENIN is de grootste vakvereniging als het gaat om spouwmuurisolatie in %Plaats%. Leden van VENIN moeten aan kunnen tonen dat hun boekhouding op orde is en er geen achterstanden of problemen zijn met hun betalingen. Hierdoor heb je als klant de zekerheid dat je met een betrouwbaar bedrijf zakendoet.

Wanneer het uitvoerende bedrijf zich toch niet aan de regels houdt dan kun je gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie: de vakvereniging zal op zoek moeten gaan naar een vervangend bedrijf. Hierdoor weet je ten alle tijden dat jouw aanbetaling veilig is.

Vraag je gratis offertes aan en vergelijk!

Met spouwmuurisolatie in %Plaats% kan je tot wel €600 besparen per jaar op je energierekening. Je hebt nooit meer last van een huis dat fris aanvoelt. Ben je benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jou kan betekenen en wat de kosten hiervan zijn? Je krijgt zo snel mogelijk de prijsopgaven van gespecialiseerde isolatiebedrijven uit %Plaats%, hiermee voorkom je hoge voorrijkosten en kun je zelf de prijzen vergelijken.

sneeuw-isolatie

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Werkgebied

Provincie: %Provincie%
Gemeente: %Gemeente%
Netnummer: %Netnummer%
Postcode: %Postcode%

Isoleren

Laatste klus 1: warmtescan van de %School% op de %Schoolstr% met als doel energiebesparing.

Laatste klus 2: Spouwmuurisolatie aan de %Straat%

Isolatie en de gemeente

Lokale overheden hebben regelmatig subsidies beschikbaar voor het plaatsen van  isolatie. Vraag ernaar op het gemeentehuis.

Gemeentehuis: %Gemeentehuis plaats%
Adres: %Gemeentehuis adres%
Website: %Gemsite%