Muurisolatie

bespaar op je energierekening
vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Soorten muurisolatie

Muurisolatie kent verschillende opties. Zo is het opvullen van de spouw een bekende mogelijkheid. Het hangt echter af van de elementen van je woning welke optie het meest geschikt is voor het isoleren van je muren.

Muurisolatie spouw

Bij muurisolatie door middel van een spouw dient de spouw minimaal 3 cm breed te zijn. Dit zodat er voldoende ruimte is om de spouw op te vullen met isolatiemateriaal. Huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 komen vaak in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Deze woningen beschikken namelijk over een spouw, maar nog niet over muurisolatie. Bij het aanbrengen van muurisolatie door een spouw moeten de muren voldoende ademend zijn en vormt het verven van een buitenmuur een extra risico. Heeft jouw woning geen spouw? Bij massieve muren kan er een spouw gecreëerd worden of gebruik gemaakt worden van isolatiewanden.

Lagere stookkosten

Het isoleren van muren is voor iedere huisbezitter een must. Door muurisolatie zorg je er namelijk voor dat er niet onnodig veel warmte verdwijnt door de muren van je woning. Naast het dak is het ook van belang dat de muren goed geïsoleerd worden. Dankzij isolatie zit je niet in de kou en bespaar je ook nog eens op stookkosten.

Vakwerk door Isolatie-team

Het isoleren van muren is werk voor een specialist. Door de verscheidene opties is het van belang advies te vragen van een kenner op dit gebied. Zo laat je je niet verrassen door eventuele koudebruggen, schimmelvorming of andere vervelende randzaken. Wie wil er nu niet genieten van een heerlijk verwarmd huis zonder obstakels?

Isolatie buitenmuur

Beschikt jouw woning niet over een spouw en sta je niet te trappelen om er een aan te brengen? Dan kun je het beste kiezen voor muurisolatie aan de buitenkant van de woning. Deze vorm van isolatie kan bevestigd worden aan de buitenkant van de woning, wat ervoor kan zorgen dat je woning een andere uitstraling krijgt. Een vergunning voor dit onderhoud is een veel gevallen noodzakelijk. Voor huizen zonder spouw is het isoleren van de buitenmuur een geschikte oplossing.

Isolatie binnenmuur

Zijn bovengenoemde opties niet van toepassing op uw woning? Denk dan eens na over muurisolatie aan de binnenkant van de woning. Ook met deze vorm van isolatie bespaar je warmtekosten. Wel vraagt deze vorm van isolatie om extra nauwkeurigheid. Muurisolatie aan de binnenkant kan namelijk resulteren in koudebruggen en zal de ruimte in de woning verkleinen. Er is namelijk meer ruimte nodig voor de aanbreng van muurisolatie aan de binnenkant van het huis.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!