PIR isolatie

besparen op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Hoge isolatiewaarde

PIR staat voor polyisocyanuraat. Polyisocyanuraat is een kunststof die primair voor isolatiedoeleinden gemaakt wordt. Feitelijk is het een doorontwikkeling van PUR, maar het verschil is dat PIR een hogere isolatiewaarde heeft dan PUR en bovendien beter bestendig is tegen brand.

PIR isolatie tref je het meest aan in de vorm van platen. Deze platen zijn uitermate geschikt voor isolatie van de vloer, het dak of in de spouw.

Voordelen van PIR

PIR heeft als isolatiemateriaal veel voordelen. Het grootste voordeel is de enorme verbetering van de isolatie. PIR isoleert bijna twee keer zo goed als materialen die eerder gebruikt werden. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van dunnere lagen. Een andere kwaliteit van PIR is de vochtbestendigheid.

Het neemt nagenoeg geen vocht op, helemaal wanneer de PIR platen ook nog met alufolie bedekt zijn. Er zijn ook PIR platen beschikbaar met bitumenbedekking die je daardoor prima als dakisolatie kunt gebruiken. En de ontwikkeling van PIR staat niet stil. Tegenwoordig zijn er ook PIR platen met een laagje rotswol. Deze variant is uitstekend geschikt voor spouwmuren.

Andere voordelen van PIR

  • PIR is erg licht
  • PIR kan makkelijk verwerkt worden
  • PIR irriteert de huid niet
  • PIR rot niet
  • PIR neem geen water op
  • PIR is het materiaal met de hoogste isolatiecoĆ«fficiĆ«nt

Nadelen van PIR

Zoals elk materiaal heeft PIR ook nadelen. De vraag is alleen in hoeverre je als consument daar last van hebt en hoeveel waarde je hecht aan deze nadelen.

  • Bij de productie van PIR worden giftige stoffen gebruikt
  • PIR is niet afbreekbaar
  • PIR kun je niet vervormen om perfect aan te laten sluiten
  • PIR is milieuonvriendelijk

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!