Schakelmateriaal voor iedere klus in huis

Schakelmateriaal is te vinden in verschillende modellen maar vooral ook in heel veel verschillende kleuren. De populairste is natuurlijk wit, die hangt bijna in elk huis. Maar wat past bij jou interieur en hoe weet je welke tint wit je moet kiezen? We leggen je het allemaal uit. Schakelmateriaal en elektra kopen kan in de webshop van VoordeelElektra.

Schakelmateriaal, verschillende kleuren wit

Als je nieuw schakelmateriaal aan wilt gaan schaffen kom je er al snel achter dat je keus hebt uit een heleboel verschillende kleuren. Je hebt standaard wit, zilver en wat je de laatste jaren steeds meer ziet is de zwarte kleur. Vooral bij industriële inrichtingen. Wit is natuurlijk al jarenlang het populairst maar je hebt hierin verschillende tinten. Dat gaan we in dit artikel met je behandelen zodat jij uiteindelijk de juiste keus maakt. De verschillende tinten wit wordt duidelijk gemaakt met behulp van RAL nummers. Zo is er schakelmateriaal met RAL 9010, één van de meest gebruikte, deze is helder wit. Ben je meer van de crème achtige kleuren zodat het wat van warmer oogt, kies dan voor de 1013.

Overzicht RAL kleurcodes

Om het je wat makkelijker te maken hebben we alle RAL codes voor je op een rij gezet. Zo is het een stuk overzichtelijker wanneer je je keus gaat maken. Goed om te weten is dat RAL 9010 en RAL 9016 het meest gebruikt worden.

Parelwit, RAL 1013
Cremewit, RAL 9001
Grijswit, RAL 9002
Signaalwit, RAL 9003
Helderwit, RAL 9010
Verkeerswit, RAL 9016

Welke kleur wit past bij mijn huis?

Aan de hand van de RAL codes kun jij de juiste keus maken wat het beste bij jouw huis past. Ben je op zoek naar nieuw schakelmateriaal voor op de witte muur kies dan voor de kleur die ook op je muur zit. Vind je dit persoonlijk niet mooi, kies dan voor een andere tint. Muurverf wordt ook aangeduid met RAL codes dus dat maakt het kinderlijk eenvoudig. Als je niet zeker weet wat de juiste RAL code is informeer dan bij je bouwmarkt voor hulp.