Sloten vervangen kan veel ellende voorkomen

Het vervangen van sloten kan een boel ellende voorkomen. Dat is zeker het geval als je weet dat iemand een sleutel van je slot heeft, bijvoorbeeld omdat je een sleutel bent verloren. Maar toch kan het ook het geval zijn als je niet je sleutel bent verloren.

Soms zijn sloten namelijk beschadigd zonder dat je het ziet. Dat kan het geval zijn door een eerdere inbraak. Wanneer je dus weet dat er een keer is geprobeerd om in te breken, overweeg dan om het slot te laten vervangen of te laten repareren. Meer informatie nodig over slotreparatie?

Een ander goed moment om de sloten te vervangen, kan zijn als je al tientallen jaren dezelfde sloten hebt. Je zou kunnen zeggen dat die sloten je tot nu toe altijd hebben gespaard als het om diefstal gaat, maar je zou ook kunnen zeggen dat die sloten inmiddels wel aan vervanging toe zijn. Niet zozeer omdat de sloten kapot zullen gaan, maar temeer omdat de techniek vooruit gaat en er tegenwoordig veel betere sloten te vinden zijn dan tientallen jaren terug. Wanneer je dus nu voor de nieuwste sloten kiest, kun je weer jaren vooruit en voorkom je dat men in enkele minuten je sloten heeft opengebroken omdat je verouderde sloten gebruikt.

Je kunt dus inderdaad heel veel ellende voorkomen door voor goede sloten te kiezen. Dat kan zowel door reparatie van de huidige sloten geschieden als het echt om dure of bijzondere sloten gaat, maar verstandiger is het om voor nieuwe sloten te kiezen. Op die manier kun je weer jaren vooruit zonder bang te moeten zijn voor inbrekers! Zorg natuurlijk wel dat ook je andere beveiligingsmaatregelen afdoende zijn. Het hebben van goede sloten is natuurlijk nooit een garantie dat je de rest van je leven gevrijwaard zult blijven van inbraken of pogingen daartoe.