Wij helpen inwoners
van Amersfoort

om 75% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Spouwmuurisolatie in Amersfoort

Je weet het misschien niet, maar de kans is groot dat jouw huis in Amersfoort een spouw heeft. Een spouw is de leegte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van jouw woning. Je kan deze leegte opvullen met isolatiemateriaal. Deze zogenaamde spouwmuurisolatie houdt de warmte binnen, waardoor de verwarming minder aan hoeft. Hiermee verlaag je je stookkosten aanzienlijk. Nieuwsgierig geworden? Er staat een specialist voor je klaar in Amersfoort om je verder te informeren.

Spouwmuurisolatie, een goede investering

Als jouw huis in Amersfoort een spouw heeft, zit er een leegte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. De lucht hierin beweegt. Deze bewegende lucht kan kou of lelijke vocht- of schimmelplekken veroorzaken. Om dit te voorkomen adviseren wij om de spouw te isoleren. We plaatsen graag isolatiemateriaal, zoals glaswol, EPS parels of purschuim, in de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Dit is een nuttige investering voor je woning, en voor het milieu:

  • De spouwmuurisolatie houdt je huis lekker warm. Omdat de verwarming minder aan hoeft, verbruik jij minder energie, en heb jij een lagere energierekening.
  • Minder energieverbruik betekent ook een gunstiger energielabel. Hierdoor wordt jouw huis in Amersfoort meer waard.
  • Minder energieverbruik zorgt bovendien voor een lagere CO2-uitstoot – een beter milieu begint dus bij spouwmuurisolatie.

Is jouw spouwmuur geschikt?

Voordat onze vakman in Amersfoort begint met de spouwmuurisolatie, onderzoekt hij de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Met een camera bekijkt hij of de spouw breed genoeg is, en of er geen rommel in ligt. Om goed te isoleren moet de spouw in ieder geval tweeëneenhalve centimeter breed zijn, en vrij zijn van rotzooi. Anders kunnen na isolatie alsnog kou- en vochtproblemen ontstaan, en heb je niet de gewenste – financiële – voordelen van een goed geïsoleerd huis. Onze specialist in Amersfoort adviseert daarom in die gevallen om de gevel te isoleren.
Onze vakmensen werken het liefst met een schone spouwmuur die breder is dan zes centimeter.

isoleren dak
vloer
isolatie gevel
Spouwmuur

Hoe komt de isolatie in jouw spouw?

Onze vakman in Amersfoort plaatst de spouwmuurisolatie als volgt. Eerst maakt hij een aantal gaten in de buitenmuur. Deze gaten verdeelt hij zodanig over de muur dat het isolatiemateriaal overal in de muur komt. Vervolgens duwt hij het materiaal via de geboorde gaten in de spouw. Hij controleert met een camera of de isolatie overal in de muur zit en wat de isolatiewaarde van de muur is. Tenslotte werkt hij de gaten weer netjes weg.

Grenst de muur van jouw woning in Amersfoort op de één of andere manier aan de muur van jouw buren, en doen zij niet mee? Dan plaatsen wij speciale borstels in de gaten naast de muur van de buren. Deze spouwmuurborstels voorkomen dat het isolatiemateriaal in de spouw van de naastgelegen woning terechtkomt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of de kosten van spouwmuurisolatie in jouw woning? Onze vakmensen in Amersfoort staan voor je klaar. Neem direct contact met hen op via het contactformulier.

De leeftijd van jouw huis in Amersfoort

De leeftijd van jouw huis in Amersfoort bepaalt voor een groot deel of spouwmuurisolatie mogelijk is. Je kan het bouwjaar van jouw woning makkelijk zelf opzoeken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld in de koopakte,of vul de adresgegevens van jouw huis in Amersfoort in op de website van het Kadaster om het bouwjaar te achterhalen. Bij je onderzoek kan je van het volgende uitgaan:

  • Huizen van voor 1920 hebben hoe dan ook geen spouw. Spouwmuurisolatie was in die tijd geen gewoonte.
  • Huizen met een bouwjaar tussen 1920 en 1976 hebben wel een spouw die geïsoleerd kan worden.
  • Huizen uit de jaren tussen 1976 en 1983 hebben een spouw met basisisolatie. Voor deze woningen is het zeker de moeite waard om de spouwmuurisolatie te verbeteren.
  • Nieuwe huizen krijgen standaard goede spouwmuurisolatie.
blije klant

Mevr. Meis

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''

tevreden klant

Dhr. Koster

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''

klant

Dhr. Lommert

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''

klant tevreden

Mevr. Beijring

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''