Wij helpen inwoners
van Barendrecht

om 75% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Spouwmuurisolatie voor elk huis in Barendrecht

Heb je een huis met een spouwmuur en wil je extra isolatie? Dan is spouwmuurisolatie een goede optie. Door het isoleren van de spouwmuur ben je veel minder kwijt aan stookkosten; dit kan oplopen tot wel honderden euro’s! Hoe het werkt? Een specialist uit ons netwerk in Barendrecht komt bij je langs en boort een paar gaten in de muur. Vervolgens vult hij de muur op met isolatiemateriaal en werkt hij het weer mooi af.

De voorwaarden voor spouwmuurisolatie

Het bouwjaar

Helaas is spouwmuurisolatie niet voor ieder huis in Barendrecht geschikt. De grootste factor daarin is het bouwjaar van je huis. Is het gebouwd voor 1920? Dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur aangebouwd, omdat isolatie met spouwmuren toen nog niet gebruikelijk was. Naast spouwmuurisolatie zijn er wel andere opties mogelijk in Barendrecht, zoals bijvoorbeeld gevelisolatie. Huizen tussen 1920 en 1976 hebben vaak wel een spouwmuur, maar deze is meestal niet geïsoleerd. Weet je niet zeker of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie? Neem dan contact op met een specialist uit Barendrecht. Huizen gebouwd tussen 1976 en 1983 hebben in Barendrecht doorgaans wel spouwmuurisolatie, maar dit is vaak alleen maar een basis. Meestal is het een goed idee om een renovatie toe te passen. Na-isolatie zorgt door de nieuwe materialen voor een verhoogde isolatiewaarde waardoor je er meer aan hebt. Is je huis gebouwd na 1983? Dan is er grote kans dat het al voldoende isolatie heeft.

Een spouwmuur met puin

In sommige gevallen in Barendrecht zit er puin in de spouwmuur. Om dat te controleren boren onze specialisten uit Barendrecht een gat, en kijken ze met een camera in de muur. Dit is belangrijk, omdat puin het aanbrengen van spouwmuurisolatie erg moeilijk maakt. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk dat het voor vocht- en schimmelproblemen zorgt omdat de lucht zich dan niet meer beweegt. Om beschadiging van de spouwmuurisolatie en andere problemen te voorkomen is het in zo’n geval vaak een beter idee om voor een andere vorm van isolatie te kiezen. Het beste alternatief voor spouwmuurisolatie in Barendrecht is gevelisolatie.

De dikte van de muur

Een smalle muur heeft al gauw minder opties voor spouwmuurisolatie in Barendrecht dan een dikkere muur. Als je muur maar 2,5 centimeter dik is, heb je al snel geen ruimte voor het isolatiemateriaal en ben je veel geld kwijt voor weinig extra isolatie. Is je muur echter meer dan 6 centimeter dik? Dan is spouwmuurisolatie een hele goede optie voor het verbeteren van je huis in Barendrecht.

Kosten spouwmuurisolatie in Barendrecht

Hoeveel de isolatie je gaat kosten hangt af van de oppervlakte van je muur in vierkante meters. Om een idee te krijgen van wat het kost:

  • Spouwmuurisolatie: vanaf €14,50 per vierkante meter
  • Twee-onder-een-kap: €1750
  • Tussenwoning: €900
  • Vrijstaand huis: €2000

Naast de isolatie zelf kunnen er extra kosten bijkomen, bijvoorbeeld voor de reparatie van mogelijke schade. Wil je ons persoonlijke advies of ben je op zoek naar een exact kostenplaatje voor jouw woning in Barendrecht? Neem dan contact op met onze specialisten.

isoleren dak
vloer
Spouwmuur
isolatie gevel

De specialisten uit Barendrecht

Wil je persoonlijk advies over spouwmuurisolatie voor jouw huis? Heb je direct een klus voor onze specialisten? Of ben je gewoon geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met onze specialisten via het contactformulier om snel te zien wie de specialist is voor jouw klus.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Is alles in orde? Dan kan de isolatie worden aangebracht. De specialist uit Barendrecht boort van buitenaf een paar gaten in de spouwmuur en brengt het isolatiemateriaal aan. Meestal gebruiken we in Barendrecht voor spouwmuurisolatie glaswol, purschuim of EPS parels. Heb je directe buren die geen isolatie willen? Dan zet onze specialist uit Barendrecht spouwborstels in de muur zodat alleen jouw kant geïsoleerd is. Vervolgens worden de gaten gevuld en netjes afgewerkt en is jouw spouwmuurisolatie klaar. Het grote voordeel is dat je niets aan de muren ziet, maar wel beschermd bent tegen temperaturen en vocht van buiten.

blije klant

Mevr. Middelkoop

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''

tevreden klant

Dhr. Kuit

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''

klant

Dhr. Bave

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''

klant tevreden

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''