Wij helpen inwoners
van Haarlem

om 75% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Spouwmuurisolatie voor jouw woning in Haarlem

Heeft je woning in Haarlem een spouw? Heb je last van koude lucht en moet je veel stoken om het aangenaam warm te krijgen? Tijd voor spouwmuurisolatie. De specialist boort een aantal gaten in de muur en perst bijvoorbeeld purschuim in de muren als isolatiemateriaal. Zo bespaar jij honderden euro’s op je energierekening, of je nou in een twee-onder-een-kapwoning, tussenwoning of vrijstaande woning in Haarlem woont.

Dikte wand

Een laatste belangrijke voorwaarde voor spouwmuurisolatie is de dikte van de wand. Wanneer je spouwmuur slechts een breedte heeft van 2,5 centimeter is spouwmuurisolatie niet de geschikte optie. Er in dit geval weinig ruimte voor de isolatiematerialen en om zo’n hoge isolatiewaarde te bereiken dat het voor jou rendabel wordt. In dit geval is een muur met een breedte vanaf 6 centimeter het meest geschikt voor spouwmuurisolatie.

Kostenplaatje van de specialist in Haarlem

De specialisten berekenen de kosten van spouwmuurisolatie aan de hand van het aantal vierkante meters. Hierbij een indicatie van de kosten die jij kunt verwachten:

    Isolatie spouwmuur vanaf 14,50 per m2

  • Twee-onder-een-kapwoning 1750 euro
  • Tussenwoning 900 euro
  • Vrijstaande woning 2000 euro

Hier kunnen nog kosten bijkomen, bijvoorbeeld wanneer je spouwmuur wat beschadigingen heeft zoals scheurtjes. Dit moet dan eerst gerepareerd worden. Neem contact op met onze vakmannen in Haarlem voor een offerte op maat voor spouwmuurisolatie.

Voorwaarden spouwmuurisolatie

Bouwjaar

Niet iedere woning in Haarlem is geschikt voor spouwmuurisolatie. Dit hangt vooral van het bouwjaar van het huis af. Bezit je een woning met een bouwjaar van voor 1920? Dan is er geen spouw aanwezig, in deze periode werd er bij de bouw nog geen rekening gehouden met isolatie op deze manier. Dit betekent niet dat er geen isolatie mogelijk is, alternatieven zoals gevelisolatie zijn in dit geval meer geschikt. Woningen na dit jaartal tot 1976 hebben wel een spouw, waar vaak nog niets mee is gedaan. Neem in dit geval contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden van spouwmuurisolatie. Huizen in Haarlem met een bouwjaar na deze periode tot 1983 hebben vaak alleen basisolatie, een kleine renovatie kan geen kwaad. Door middel van na-isolatie met nieuwe materialen zorgt de specialist voor een hogere isolatiewaarde. Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht in Haarlem? Dan is er al de nodige spouwmuurisolatie aanwezig.

Puin

Verder kijken onze specialisten in Haarlem bij spouwmuurisolatie de huidige staat van de spouw na. Ze boren een gaatje en kijken door middel van een camera in de spouw zelf of er puin aanwezig is. Puin belemmert namelijk de isolatie zelf. Deze vorm van isolatie zorgt dat de lucht in deze muur zich niet meer kan bewegen, waardoor je geen last meer krijgt van vocht en schimmel. Lucht rondom puin kan alsnog zorgen voor ongemakken als vocht. Hierdoor zou het isolatiemateriaal in de spouw alleen maar beschadigen. Is dit het geval? Dan zal de specialist je andere vormen van isolatie aanraden voor je stulpje in Haarlem, zoals gevelisolatie.

isoleren dak
isolatie gevel
vloer
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie: zo gaat dat

Is de spouw geschikt bevonden voor spouwmuurisolatie? Dan boort de specialist enkele gaten in de buitenmuur, zodat het isolatiemateriaal kan worden aangebracht. De meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie in Haarlem zijn EPS parels, glaswol of purschuim. Woon je in een twee-onder-een-kapwoning en willen je buren geen spouwmuurisolatie? Dan brengt de specialist eerst nog spouwborstels aan om het geheel af te bakenen. Zo belandt het isolatiemateriaal niet in de spouwruimte van de buren. Nadat het isolatiemateriaal is aangebracht, vult de specialist de gaten in de muren weer netjes op. Zo oogt je buitenmuur niet alleen netjes, het isolatiemateriaal wordt ook gelijk beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals vocht.

Spouwmuurisolatie door onze specialisten in Haarlem

Wil je graag door een specialist laten beoordelen of spouwmuurisolatie geschikt is voor jouw woning in Haarlem? Of wil je gelijk een vakman inhuren? Vraag vrijblijvend offertes op via het contactformulier. Jij zet uiteindelijk de vakman aan het werk die het best bij jou past.

klant

Dhr. Scharroo

klant tevreden

Mevr. Schagen

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''

blije klant

Mevr. Bartels

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''

tevreden klant

Dhr. Blees

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''