Wij helpen inwoners
van Kampen

om 75% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie

0

Bespaarper jaar

Terugverdien-tijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Spouwmuurisolatie voor jouw woning in Kampen

Heeft je woning in Kampen een spouw? Heb je last van koude lucht en moet je veel stoken om het aangenaam warm te krijgen? Tijd voor spouwmuurisolatie. De specialist boort een aantal gaten in de muur en perst bijvoorbeeld purschuim in de muren als isolatiemateriaal. Zo bespaar jij honderden euro’s op je energierekening, of je nou in een twee-onder-een-kapwoning, tussenwoning of vrijstaande woning in Kampen woont.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie van Isolatie-team kan je het woongenot in jouw huis in Kampen verhogen. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat je je geld binnen een paar jaar al terugverdiend hebt. Je zal je investering sneller terugverdienen met spouwmuurisolatie dan met vloer- of dakisolatie. Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan je tot wel 475 euro per jaar laten besparen op je energierekening, afhankelijk van de grootte van het huis natuurlijk.

Spouwmuurisolatie: wat is het?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur. Deze ruimte van ongeveer 10 centimeter breed, achter je binnenmuur, is moeilijk te bereiken en wordt vaak via de buitenkant van het huis geïsoleerd. Er zijn 3 bekende materialen om je spouwmuur in Kampen te isoleren:

- EPS Isolatieparels
- Glaswol
- Pur

De materialen worden via een gat in de muur de spouwmuur ingespoten, totdat deze ruimte opgevuld is. Hierdoor zal je geen (koude) lucht meer in je spouwmuur hebben en is je huis geïsoleerd. Doordat er geen koude lucht meer binnenkomt of het huis uit gaat zul je flink (tot 25%) besparen op je energierekening. Het isoleren van een spouwmuur is dus niet alleen fijn voor een warmer huis, het is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Subsidie ontvangen voor spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal regels omtrent het aanvragen van subsidie voor spouwmuurisolatie in Kampen. Tot 31 december 2020 kon je in aanspraak komen voor de SEEH-regeling. Per 1 januari 2021 zijn de maatregelen aangepast. De subsidie voor spouwmuurisolatie is samengevoegd met de investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE). Deze subsidie is bedoeld voor bestaande huizen en kan niet aangevraagd worden voor nieuwbouwhuizen of aanbouw. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor spouwmuurisolatie subsidie? Bekijk de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

spouw-vullen
isoleren dak
Spouwmuur
vloer
isolatie gevel

Spouwmuurisolatie: zo gaat dat

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt in een aantal stappen, Isolatie-team zet ze voor je op een rij:

 

 1. Controle

Voordat de specialist gaat beginnen met het aanbrengen van spouwmuurisolatie in Kampen zal hij eerst een kleine controle uitvoeren van de spouwmuur. Dit gebeurt doormiddel van het boren van een klein gaatje in de muren, vervolgens zal de specialist via een camera de ruimte inspecteren. Wanneer de spouw schoon is en er geen obstakels zijn, zal de specialist verdergaan.

 1. Materiaalkeuze

Wanneer de muur is gecontroleerd wordt er in overleg gekozen voor het meest geschikte isolatiemateriaal. In de meeste gevallen gaat het dan om glaswol, parels of Pur.

Glaswol is de meest milieuvriendelijke optie, parels zijn geschikt voor een kleine spouw en zijn recyclebaar. Het nadeel van parels is dat deze kieren minder goed dicht dan andere isolatiematerialen. Pur dicht alle kieren en gaten maar kan niet uit elkaar gehaald worden doordat het, wanneer het is opgedroogd, een muurvaste substantie is. De spouw wordt opgemeten en de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal wordt besteld (of gebracht).

 1. Gaten boren

De muur is gecontroleerd en het materiaal is gekozen. Nu is het tijd om de spouwmuur van jouw huis in Kampen te vullen met isolatiemateriaal. Hiervoor zullen eerst een aantal gaten in de muur geboord moeten worden. De isolatiespecialist boort om de paar centimeter een gat, ook wordt er in vele gevallen een afzuiging geplaatst om boorafval op te zuigen.

 1. Isolatiemateriaal inspuiten

Door de gaten in de voorgevel kan nu het isolatiemateriaal naar binnen gespoten worden. Dit wordt met speciaal apparatuur gedaan dat ervoor zorgt dat, wanneer het gat vol is, de spuit automatisch stopt met isolatiemateriaal spuiten.

 1. Gaten dichten en zorgen voor ventilatie

Zodra de spouwmuurisolatie geplaatst is, worden de boorgaten gedicht met nieuw cement. Om schimmel en ongedierte zo veel mogelijk te voorkomen worden er ventilatiegaten aangebracht met ongedierte roosters.

Spouwmuurisolatie: zo gaat dat

Is de spouw geschikt bevonden voor spouwmuurisolatie? Dan boort de specialist enkele gaten in de buitenmuur, zodat het isolatiemateriaal kan worden aangebracht. De meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie in Kampen zijn EPS parels, glaswol of purschuim. Woon je in een twee-onder-een-kapwoning en willen je buren geen spouwmuurisolatie? Dan brengt de specialist eerst nog spouwborstels aan om het geheel af te bakenen. Zo belandt het isolatiemateriaal niet in de spouwruimte van de buren. Nadat het isolatiemateriaal is aangebracht, vult de specialist de gaten in de muren weer netjes op. Zo oogt je buitenmuur niet alleen netjes, het isolatiemateriaal wordt ook gelijk beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals vocht.

Waaruit bestaat de prijs van spouwmuurisolatie?

Bij het plaatsen van spouwmuurisolatie in Kampen betaal je niet alleen voor het materiaal, je betaalt ook voor arbeidskosten, machinekosten en voorrijkosten. We zullen je uitleggen hoeveel en waarvoor je ongeveer betaalt.

 • Arbeidskosten: 54%
 • Materiaalkosten: 31%
 • Machinekosten: 10%
 • Voorrijkosten: 5%

De arbeidskosten zijn bij het plaatsen van spouwmuurisolatie in Kampen de grootste kostenpost. Arbeid is duur, en in veel gevallen van montage aan huis de hoogste kostenpost. Dit is logisch, want expertise kost nou eenmaal geld. Deze kostenpost is verschillend per aanbieder, daarom is het altijd handig om offertes te vergelijken, gebruik hiervoor ons offerteformulier.

Materiaalkosten, machinekosten en voorrijkosten bedragen samen de overige 46% van de totaalprijs. Deze kosten verschillen over het algemeen niet veel bij verschillende aanbieders.

Appartement
Glaswol: €200 - €300
Steenwol: €250 - 350
Isolatiekorrels: €300 - €400
Purschuim: €500 - €600

Tussenwoning
Glaswol: €500 - €650
Steenwol: €550 - €700
Isolatiekorrels: €600 - €750
Purschuim: €900 - €1200

Hoekwoning
Glaswol: €650 - €800
Steenwol: €700 - €850
Isolatiekorrels: €750 - €900
Purschuim: €1100 - €1400

2-onder-1-kap-woning
Glaswol: €750 - €1000
Steenwol: €800 - €1100
Isolatiekorrels: €900 - €1200
Purschuim: €1600 - €1900

Vrijstaande woning
Glaswol: €1150 - €1300
Steenwol: €1200 - €1400
Isolatiekorrels: €1400 - €1600
Purschuim: €2300 - €2600

*deze prijzen zijn inclusief arbeids- en machinekosten

spouwmuurisolatie

Prijzen isolatiemateriaal in Kampen

De prijs van spouwmuurisolatie is erg afhankelijk van wat voor soort materiaal er gebruikt wordt bij de werkzaamheden. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en de één is makkelijker te plaatsen dan de ander, hierdoor zijn er prijsverschillen.

EPS Parels: Deze parels worden steeds populairder bij spouwmuurisolatie in Kampen. Het materiaal kan veel vocht opnemen en is duurzaam. De kosten van dit materiaal zijn ongeveer €20 tot €25 euro per vierkante meter.

Purschuim: Pur is één van de best isolerende materialen door zijn dichtheid. Deze vorm van spouwmuurisolatie is niet erg duurzaam en kan voor schade aan de muren zorgen wanneer het verkeerd gespoten wordt. Deze vorm van isoleren wordt vaak gedaan in oude panden en vervuilde spouwmuren. De prijs is ongeveer €25 tot €30 euro per vierkante meter.

Glaswol: Glaswol is het goedkoopste materiaal om je spouwmuur in Kampen mee te isoleren. Het materiaal is erg goedkoop en het is het makkelijkste isolatiemateriaal om snel aan te brengen in de muur. De kosten van glaswol zijn tussen de €15 en €20 per vierkante meter.

Naast deze soorten materiaal wordt ook aminotherm, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels gebruikt voor spouwmuurisolatie. Deze materialen zijn niet erg populair in Kampen en kunnen niet overal gebruikt worden.

Voordelen van het isoleren van je spouwmuur in Kampen

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie zal je jaarlijks veel geld besparen op je energierekening. Hierdoor ben je ook nog eens milieubewust bezig omdat je minder gas gebruikt. Spouwmuurisolatie is dé isolatiemethode in Kampen om het meeste rendement te behalen, het materiaal zorgt ervoor dat warmte je huis niet in of uit kan. Hieronder geven we je een paar redenen waarom spouwmuurisolatie iets voor jou is!

 • Spouwmuurisolatie hoeft niet duur te zijn, door middel van subsidieregelingen kun je een deel van de kosten laten dekken, hierdoor zal je de investering sneller weer hebben terugverdiend.
 • Je woning in Kampen zal een gunstiger energielabel krijgen door spouwmuurisolatie, waardoor je huis interessanter is voor eventuele kopers. Ook zal je huis in waarde stijgen hierdoor.
 • Je huis wordt minder vochtig, dit is beter voor je gezondheid en zo voorkom je schimmelplekken of overlast van ongedierte
 • Op isolatiewerkzaamheden krijg je vaak 10 tot 15 jaar garantie, hierdoor ben je voor een lange tijd verzekerd tegen eventuele fouten die gemaakt zijn bij het aanbrengen en kun je zorgeloos genieten van je geïsoleerde spouwmuur.
 • Spouwmuurisolatie in Kampen zorgt dat jij en je buren minder last hebben van geluidsoverlast.
 • Je verdient gemiddeld binnen 3 tot 5 jaar je investering van de spouwmuurisolatie terug door lagere energiekosten.

Betekenis verschillende isolatiewaarden

Hoe goed een bepaald materiaal een huis isoleert wordt met verschillende waardes aangeduid. We zullen je een korte uitleg geven over de verschillende spouwmuurisolatie waarden.

R-waarde:

Dit is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De R-waarde is de waarde die de fabrikant heeft toegewijd aan het materiaal. Hoe hoger deze waarde is, hoe dichter het materiaal en hoe beter de isolatie dus is van het materiaal. Isolatiemateriaal met een hoge R-waarde houdt in de winter de warmte in jouw huis in Kampen goed binnen en in de zomer houdt het de warmte juist goed buiten.

U-waarde / Lambda waarde:

Deze waarde geeft de thermische geleidbaarheid aan, met andere woorden betekent dit de hoeveel warmte erdoor wordt gelaten door het materiaal. Hierbij geldt dus: des te hoger de waarde, des te beter het materiaal isoleert.

K-waarde:

Deze waarde houdt rekening met de warmte die verloren gaat door de buitenmuren, daken, vloeren en vensters. Een lage K-waarde betekent dat een huis in Kampen goed geïsoleerd is. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte er verloren gaat.

Dikte wand

Een laatste belangrijke voorwaarde voor spouwmuurisolatie is de dikte van de wand. Wanneer je spouwmuur slechts een breedte heeft van 2,5 centimeter is spouwmuurisolatie niet de geschikte optie. Er in dit geval weinig ruimte voor de isolatiematerialen en om zo’n hoge isolatiewaarde te bereiken dat het voor jou rendabel wordt. In dit geval is een muur met een breedte vanaf 6 centimeter het meest geschikt voor spouwmuurisolatie.

Kostenplaatje van de specialist in Kampen

De specialisten berekenen de kosten van spouwmuurisolatie aan de hand van het aantal vierkante meters. Hierbij een indicatie van de kosten die jij kunt verwachten:

  Isolatie spouwmuur vanaf 14,50 per m2

 • Twee-onder-een-kapwoning 1750 euro
 • Tussenwoning 900 euro
 • Vrijstaande woning 2000 euro

Hier kunnen nog kosten bijkomen, bijvoorbeeld wanneer je spouwmuur wat beschadigingen heeft zoals scheurtjes. Dit moet dan eerst gerepareerd worden. Neem contact op met onze vakmannen in Kampen voor een offerte op maat voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie door onze specialisten in Kampen

Wil je graag door een specialist laten beoordelen of spouwmuurisolatie geschikt is voor jouw woning in Kampen? Of wil je gelijk een vakman inhuren? Vraag vrijblijvend offertes op via het contactformulier. Jij zet uiteindelijk de vakman aan het werk die het best bij jou past.

Voorwaarden spouwmuurisolatie

Bouwjaar

Niet iedere woning in Kampen is geschikt voor spouwmuurisolatie. Dit hangt vooral van het bouwjaar van het huis af. Bezit je een woning met een bouwjaar van voor 1920? Dan is er geen spouw aanwezig, in deze periode werd er bij de bouw nog geen rekening gehouden met isolatie op deze manier. Dit betekent niet dat er geen isolatie mogelijk is, alternatieven zoals gevelisolatie zijn in dit geval meer geschikt. Woningen na dit jaartal tot 1976 hebben wel een spouw, waar vaak nog niets mee is gedaan. Neem in dit geval contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden van spouwmuurisolatie. Huizen in Kampen met een bouwjaar na deze periode tot 1983 hebben vaak alleen basisolatie, een kleine renovatie kan geen kwaad. Door middel van na-isolatie met nieuwe materialen zorgt de specialist voor een hogere isolatiewaarde. Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht in Kampen? Dan is er al de nodige spouwmuurisolatie aanwezig.

Puin

Verder kijken onze specialisten in Kampen bij spouwmuurisolatie de huidige staat van de spouw na. Ze boren een gaatje en kijken door middel van een camera in de spouw zelf of er puin aanwezig is. Puin belemmert namelijk de isolatie zelf. Deze vorm van isolatie zorgt dat de lucht in deze muur zich niet meer kan bewegen, waardoor je geen last meer krijgt van vocht en schimmel. Lucht rondom puin kan alsnog zorgen voor ongemakken als vocht. Hierdoor zou het isolatiemateriaal in de spouw alleen maar beschadigen. Is dit het geval? Dan zal de specialist je andere vormen van isolatie aanraden voor je stulpje in Kampen, zoals gevelisolatie.

klant

Dhr. Hellevoort

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''

klant tevreden

Mevr. Bastiaense

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''

blije klant

Mevr. Meeusen

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''

tevreden klant

Dhr. Jones

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''