Wij helpen inwoners
van %Plaats% om 50% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie %Plaats%

Heb je een huis met een spouwmuur en wil je extra isolatie? Dan is spouwmuurisolatie een goede optie. Door het isoleren van de spouwmuur ben je veel minder kwijt aan stookkosten; dit kan oplopen tot wel honderden euro’s! Hoe het werkt? Een specialist uit ons netwerk in %Plaats% komt bij je langs en boort een paar gaten in de muur. Vervolgens vult hij de muur op met isolatiemateriaal en werkt hij het weer mooi af.

Bespaar

0

euro per jaar!
Terugverdientijd

0

jaar!
Rendement

0%

per jaar!

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

subsidie-spouwmuurisolatie

Check het bouwjaar van je woning in %Plaats%

Wat betreft de mogelijkheden van spouwmuurisolatie kan het bouwjaar van je woning in %Plaats% je al een eind op weg helpen. Wanneer je woning is gebouwd kan je terugvinden in de koopakte of online via bijvoorbeeld de website van het Kadaster. Vul je postcode en huisnummer in en je ziet binnen enkele seconden het bouwjaar verschijnen.

Woon je in een huis met een bouwjaar voor 1920? Dan heeft je woning geen spouw. Dit gaat niet alleen om woningen in %Plaats%, maar ook in de rest van Nederland. In deze periode was het nog geen gewoonte om rekening te houden met dit soort isolatie. Pas vanaf woningen met bouwjaar 1976 is er een spouw aanwezig en mogelijkheid tot spouwmuurisolatie.

Let bij de bouwjaren 1976 tot 1983 wel op dat er in eerste instantie slechts basisisolatie is aangebracht en een renovatie zeker geen kwaad kan.

Hoe gaat de specialist uit %Plaats% te werk?

Voordat de specialist begint met spouwmuurisolatie controleert hij de binnenzijde van de spouw met een camera of er geen puin ligt. Deze rotzooi is namelijk een belemmering bij de spouwmuurisolatie, omdat je dan alsnog last kan krijgen van vochtplekken in de muren. Zo krijg je alsnog last van koude lucht in je stulpje in %Plaats%. Treft de specialist puin aan in je spouwmuur? Dan is gevelisolatie een betere optie. Dit geldt ook voor wanneer de spouwmuur dunner is dan 2,5 centimeter. De dunne spouw isoleert onvoldoende. Dit kost meer dan dat het helpt om geld te besparen. Een muur met een breedte van 6 centimeter is in dit geval het meest ideaal.

Werkwijze spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie boort de specialist uit %Plaats% enkele gaten in de buitenmuur. Dit is niet lukraak her en der een gaatje boren, dit gaat via een vastgesteld patroon zodat het isolatie zich goed kan verspreiden. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal naar binnen geperst. Met een warmtecamera wordt gekeken of de substantie zich voldoende heeft verspreid en wat de isolatiewaarde is. Vervolgens worden de gaten in de muren netjes gedicht.
Woon je in een twee-onder-een-kapwoning? En willen de buren liever geen spouwmuurisolatie? Dan zijn spouwmuurborstels noodzakelijk. Deze zorgen dat het isolatiemateriaal niet verder gaat dan je eigen spouw. De borstels worden aangebracht in de geboorde gaten in de muur.

Heb je nog vragen over spouwmuurisolatie? Of zou je graag meer willen weten over de werkwijze? Onze specialisten in %Plaats% helpen je graag verder en bieden de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Neem vrijblijvend contact op via het formulier voor een prijsopgave.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur van je woning in %Plaats%. In deze ruimte zit lucht. Lucht is altijd in beweging, zo ook in de spouw. Hierdoor krijg je sneller te maken met kou en zelfs vocht en schimmel. In de meest ernstige gevallen trekt het vocht en schimmel door de muren heen. Door isolatiematerialen zoals glaswol, EPS parels of purschuim stopt de lucht met bewegen en wordt je woning in %Plaats% aangenaam warm.

Naast een aangenaam warm huis, zorgt spouwmuurisolatie ook voor andere voordelen:

  • Warmte wordt vastgehouden in je woning in %Plaats%. Hierdoor hoeft je verwarming geen overuren meer te draaien
  • Spouwmuurisolatie zorgt, net als de andere vormen van isolatie, voor een waardeverhoging van je huis. Je verbruikt minder energie, daardoor krijgt jouw woning een gunstig energielabel toegewezen
  • Minder stoken betekent minder CO2-uitstoot. Hiermee draag je bij aan een beter milieu

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie van Isolatie-team kan je het woongenot in jouw huis in %Plaats% verhogen. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat je je geld binnen een paar jaar al terugverdiend hebt. Je zal je investering sneller terugverdienen met spouwmuurisolatie dan met vloer- of dakisolatie. Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan je tot wel 475 euro per jaar laten besparen op je energierekening, afhankelijk van de grootte van het huis natuurlijk.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie van Isolatie-team kan je het woongenot in jouw huis in %Plaats% verhogen. Spouwmuurisolatie is erg populair, omdat je je geld binnen een paar jaar al terugverdiend hebt. Je zal je investering sneller terugverdienen met spouwmuurisolatie dan met vloer- of dakisolatie. Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kan je tot wel 475 euro per jaar laten besparen op je energierekening, afhankelijk van de grootte van het huis natuurlijk.

Spouwmuurisolatie: wat is het?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur. Deze ruimte van ongeveer 10 centimeter breed, achter je binnenmuur, is moeilijk te bereiken en wordt vaak via de buitenkant van het huis geïsoleerd. Er zijn 3 bekende materialen om je spouwmuur in %Plaats% te isoleren:
- EPS Isolatieparels
- Glaswol
- Pur

De materialen worden via een gat in de muur de spouwmuur ingespoten, totdat deze ruimte opgevuld is. Hierdoor zal je geen (koude) lucht meer in je spouwmuur hebben en is je huis geïsoleerd. Doordat er geen koude lucht meer binnenkomt of het huis uit gaat zul je flink (tot 25%) besparen op je energierekening. Het isoleren van een spouwmuur is dus niet alleen fijn voor een warmer huis, het is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt in een aantal stappen, Isolatie-team zet ze voor je op een rij:

isolatie-stap-1

Controle

Voordat de specialist gaat beginnen met het aanbrengen van spouwmuurisolatie in %Plaats% zal hij eerst een kleine controle uitvoeren van de spouwmuur. Dit gebeurt doormiddel van het boren van een klein gaatje in de muren, vervolgens zal de specialist via een camera de ruimte inspecteren. Wanneer de spouw schoon is en er geen obstakels zijn, zal de specialist verdergaan.

isolatie-stap-2

Materiaalkeuze

Wanneer de muur is gecontroleerd wordt er in overleg gekozen voor het meest geschikte isolatiemateriaal. In de meeste gevallen gaat het dan om glaswol, parels of Pur.

Glaswol is de meest milieuvriendelijke optie, parels zijn geschikt voor een kleine spouw en zijn recyclebaar. Het nadeel van parels is dat deze kieren minder goed dicht dan andere isolatiematerialen. Pur dicht alle kieren en gaten maar kan niet uit elkaar gehaald worden doordat het, wanneer het is opgedroogd, een muurvaste substantie is. De spouw wordt opgemeten en de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal wordt besteld (of gebracht).

isolatie-stap-3

Gaten boren

De muur is gecontroleerd en het materiaal is gekozen. Nu is het tijd om de spouwmuur van jouw huis in %Plaats% te vullen met isolatiemateriaal. Hiervoor zullen eerst een aantal gaten in de muur geboord moeten worden. De isolatiespecialist boort om de paar centimeter een gat, ook wordt er in vele gevallen een afzuiging geplaatst om boorafval op te zuigen.

isolatie-stap-4

Isolatiemateriaal inspuiten

Door de gaten in de voorgevel kan nu het isolatiemateriaal naar binnen gespoten worden. Dit wordt met speciaal apparatuur gedaan dat ervoor zorgt dat, wanneer het gat vol is, de spuit automatisch stopt met isolatiemateriaal spuiten.

isolatie-stap-5

Gaten dichten en zorgen voor ventilatie

Zodra de spouwmuurisolatie geplaatst is, worden de boorgaten gedicht met nieuw cement. Om schimmel en ongedierte zo veel mogelijk te voorkomen worden er ventilatiegaten aangebracht met ongedierte roosters.

Waaruit bestaat de prijs van spouwmuurisolatie?

Bij het plaatsen van spouwmuurisolatie in %Plaats% betaal je niet alleen voor het materiaal, je betaalt ook voor arbeidskosten, machinekosten en voorrijkosten. We zullen je uitleggen hoeveel en waarvoor je ongeveer betaalt.

Arbeidskosten

0%

Materiaalkosten

0%

Machinekosten

0%

Voorrijkosten

0%

De arbeidskosten zijn bij het plaatsen van spouwmuurisolatie in %Plaats% de grootste kostenpost. Arbeid is duur, en in veel gevallen van montage aan huis de hoogste kostenpost. Dit is logisch, want expertise kost nou eenmaal geld. Deze kostenpost is verschillend per aanbieder, daarom is het altijd handig om offertes te vergelijken, gebruik hiervoor ons offerteformulier.

Materiaalkosten, machinekosten en voorrijkosten bedragen samen de overige 46% van de totaalprijs. Deze kosten verschillen over het algemeen niet veel bij verschillende aanbieders.

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Kosten spouwmuurisolatie

Het plaatsen van spouwmuurisolatie in %Plaats% kan je veel geld besparen op de energierekening. Ben je van plan om voor spouwmuurisolatie te gaan maar heb je geen idee wat de kosten hiervan zijn? We geven je een korte kostenanalyse van spouwmuurisolatie.

De kosten in dit overzicht zijn een gemiddelde van de kosten die gelden voor dat type woning.

appartement

Appartement   

Glaswol: €200 - €300
Steenwol: €250 - 350
Isolatiekorrels: €300 - €400
Purschuim: €500 - €600

Rijtjeshuis

Tussenwoning

Glaswol: €500 - €650
Steenwol: €550 - €700
Isolatiekorrels: €600 - €750
Purschuim: €900 - €1200

Hoekhuis

Hoekwoning

Glaswol: €650 - €800
Steenwol: €700 - €850
Isolatiekorrels: €750 - €900
Purschuim: €1100 - €1400

Twee-onder-eenkap

2-onder-1-kap-woning

Glaswol: €750 - €1000
Steenwol: €800 - €1100
Isolatiekorrels: €900 - €1200
Purschuim: €1600 - €1900

vrijstaandhuis

Vrijstaande woning

Glaswol: €1150 - €1300
Steenwol: €1200 - €1400
Isolatiekorrels: €1400 - €1600
Purschuim: €2300 - €2600

*deze prijzen zijn inclusief arbeids- en machinekosten

Prijzen isolatiemateriaal in %Plaats%

De prijs van spouwmuurisolatie is erg afhankelijk van wat voor soort materiaal er gebruikt wordt bij de werkzaamheden. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en de één is makkelijker te plaatsen dan de ander, hierdoor zijn er prijsverschillen.

EPS Parels

Deze parels worden steeds populairder bij spouwmuurisolatie in %Plaats%. Het materiaal kan veel vocht opnemen en is duurzaam. De kosten van dit materiaal zijn ongeveer €20 tot €25 euro per vierkante meter.

Purschuim

Pur is één van de best isolerende materialen door zijn dichtheid. Deze vorm van spouwmuurisolatie is niet erg duurzaam en kan voor schade aan de muren zorgen wanneer het verkeerd gespoten wordt. Deze vorm van isoleren wordt vaak gedaan in oude panden en vervuilde spouwmuren. De prijs is ongeveer €25 tot €30 euro per vierkante meter.

Glaswol

Glaswol is het goedkoopste materiaal om je spouwmuur in %Plaats% mee te isoleren. Het materiaal is erg goedkoop en het is het makkelijkste isolatiemateriaal om snel aan te brengen in de muur. De kosten van glaswol zijn tussen de €15 en €20 per vierkante meter.

Naast deze soorten materiaal wordt ook aminotherm, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels gebruikt voor spouwmuurisolatie. Deze materialen zijn niet erg populair in %Plaats% en kunnen niet overal gebruikt worden.

Betekenis verschillende isolatiewaarden

Hoe goed een bepaald materiaal een huis isoleert wordt met verschillende waardes aangeduid. We zullen je een korte uitleg geven over de verschillende spouwmuurisolatie waarden.

R-waarde

Dit is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De R-waarde is de waarde die de fabrikant heeft toegewijd aan het materiaal. Hoe hoger deze waarde is, hoe dichter het materiaal en hoe beter de isolatie dus is van het materiaal. Isolatiemateriaal met een hoge R-waarde houdt in de winter de warmte in jouw huis in %Plaats% goed binnen en in de zomer houdt het de warmte juist goed buiten.

U-waarde / Lambda waarde

Deze waarde geeft de thermische geleidbaarheid aan, met andere woorden betekent dit de hoeveel warmte erdoor wordt gelaten door het materiaal. Hierbij geldt dus: des te hoger de waarde, des te beter het materiaal isoleert.

K-waarde

Deze waarde houdt rekening met de warmte die verloren gaat door de buitenmuren, daken, vloeren en vensters. Een lage K-waarde betekent dat een huis in %Plaats% goed geïsoleerd is. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmte er verloren gaat.

Voordelen van het isoleren van je spouwmuur in %Plaats%

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie zal je jaarlijks veel geld besparen op je energierekening. Hierdoor ben je ook nog eens milieubewust bezig omdat je minder gas gebruikt. Spouwmuurisolatie is dé isolatiemethode in %Plaats% om het meeste rendement te behalen, het materiaal zorgt ervoor dat warmte je huis niet in of uit kan. Hieronder geven we je een paar redenen waarom spouwmuurisolatie iets voor jou is!

Spouwmuurisolatie hoeft niet duur te zijn, door middel van subsidieregelingen kun je een deel van de kosten laten dekken, hierdoor zal je de investering sneller weer hebben terugverdiend.
Je woning in %Plaats% zal een gunstiger energielabel krijgen door spouwmuurisolatie, waardoor je huis interessanter is voor eventuele kopers. Ook zal je huis in waarde stijgen hierdoor.
Je huis wordt minder vochtig, dit is beter voor je gezondheid en zo voorkom je schimmelplekken of overlast van ongedierte
Op isolatiewerkzaamheden krijg je vaak 10 tot 15 jaar garantie, hierdoor ben je voor een lange tijd verzekerd tegen eventuele fouten die gemaakt zijn bij het aanbrengen en kun je zorgeloos genieten van je geïsoleerde spouwmuur.
Spouwmuurisolatie in %Plaats% zorgt dat jij en je buren minder last hebben van geluidsoverlast.
Je verdient gemiddeld binnen 3 tot 5 jaar je investering van de spouwmuurisolatie terug door lagere energiekosten.

Meneer Geerts

Uit Zeist

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''
Ontvangen op 14.07.2024

Mevrouw Broekhoven

Uit Dalfsen

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''
Ontvangen op 18.07.2024

Waarom een spouwmuur in %Plaats% isoleren?

Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren zit vaak een paar centimeter speling, dit wordt de spouw genoemd. Deze spouw kan je isoleren met verschillende materialen, afhankelijk van hoe jouw spouw eruitziet. Door deze ruimte te isoleren voorkom je dat gegenereerde warmte in je huis via de muren naar buiten loopt en plaats maakt voor koude lucht. Het wordt zo ook makkelijker om de temperatuur van je huis in %Plaats% te regelen zonder te veel te stoken.

Wanneer je in %Plaats% erg last hebt van geluidsoverlast door buren, kun je (samen met de buren) kiezen voor spouwmuurisolatie. Zo isoleer je niet alleen je huis maar heb je ook geen last meer van geluid bij de buren. Spouwmuurisolatie kan soms wel zorgen voor een verlaging van 15dB.

Heeft mijn woning een spouwmuur?

Niet elke woning in %Plaats% heeft een optie om spouwmuurisolatie aan te brengen. Een woning die gebouwd is voor het jaar 1920 heeft meestal geen spouwmuur en komt dus niet in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan kan je kiezen voor gevelisolatie, aan de buiten- of binnenmuur. Is jouw huis gebouwd tussen het jaar 1920 en 1976 dan heb je de mogelijkheid om je huis te laten isoleren doormiddel van spouwmuurisolatie. Woningen die gebouwd zijn tot 1976 hebben vaak nog geen geïsoleerde spouwmuur, voor deze woningen kan spouwmuurisolatie een goede optie zijn om te besparen op je energierekening en je huis warmte vast te maken.

Is jouw huis in %Plaats% gebouwd tussen het jaar 1977 en 1991? Dan is het verstandig om te checken of jouw spouwmuur al geïsoleerd is. Nieuw isolatiemateriaal is vaak van betere kwaliteit en zal ervoor zorgen dat je nog meer bespaart. Is jouw woning gebouwd na het jaar 1991? Dan is jouw woning hoogstwaarschijnlijk al voorzien van spouwmuurisolatie of een andere vorm van isolatie.

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Ik kan mijn spouwmuur niet isoleren, wat nu?

Niet elk huis in %Plaats% is geschikt voor spouwmuurisolatie. Sommige huizen zijn bijvoorbeeld te oud en hebben geen spouwmuur. In dit geval zijn er nog twee opties van gevelisolatie; binnen-en buitenmuurisolatie.

Buitenmuurisolatie

Deze manier van isoleren is een stuk duurder dan spouwmuurisolatie. De buitenmuur zal bedekt worden met isolatie en worden afgewerkt met isolatiebekleding. Voor deze manier van isoleren heb je een vergunning nodig van de gemeente. De resultaten van deze manier van isoleren zijn erg positief en levert veel rendement op.

Binnenmuurisolatie

Bij deze vorm van isoleren wordt er een voorzetwand geplaatst tegen de binnenmuur, hiertussen komt isolatiemateriaal. Het rendement van deze isolatievorm is aanzienlijk lager dan die van spouwmuurisolatie.

Meneer Ernst

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''
Ontvangen op 30.06.2024

Mevrouw Borman

Uit Reuver

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''
Ontvangen op 19.07.2024

Terugverdientijd

Ook wanneer je geen subsidie ontvangt voor spouwmuurisolatie heeft het nut om deze in %Plaats% te laten plaatsen. Je zal direct na plaatsing van de spouwmuurisolatie voelen dat het aangenamer is in huis. Ook zal je direct merken dat je minder stookt en dus de energierekening omlaaggaat. Je kunt ervan uitgaan dat je jaarlijks zo’n 8 tot 10 kubieke meter gas per vierkante meter geïsoleerde spouw bespaart.

Bij een geveloppervlak van 100 vierkante meter betaal je gemiddeld €2200 voor spouwmuurisolatie. Je bespaart jaarlijks 900 kubieke meter gas, wat een besparing van zo’n €600 is. Dit betekent dat je na 4 jaar de investering hebt terugverdiend, dit wordt nog sneller wanneer er subsidie verstrekt wordt.

Een aanbetaling doen voor spouwisolatie?

Aanbetalingen zijn erg normaal in de bouw en isolatiewereld, het gaat hierbij namelijk vaak over grote bedragen. Een aanbetaling wordt gevraagd om het bouwbedrijf in %Plaats% de zekerheid te geven dat jij akkoord gaat met de spouwmuurisolatie en in principe niet meer kunt terugkrabbelen nadat de materialen besteld zijn. Een aanbetaling wordt vaak ook gevraagd om een deel van de materiaalkosten te dekken.

Als klant is het betalen van een aanbetaling niet fijn, je hebt namelijk geen zekerheid of het bedrijf wel doet wat ze belooft. Een aanbetaling moet hierom wel altijd in balans zijn. Het is belangrijk om altijd voor een erkend bedrijf te kiezen wanneer je voor een spouwmuurisolatie in %Plaats% kiest. VENIN is in de isolatiewereld de grootste vakvereniging. Bedrijven die lid zijn van VENIN moeten kunnen aantonen dat hun boekhouding op orde is en er geen betalingsproblemen zijn.

Mocht je toch problemen ondervinden met het bedrijf waar je mee in zee bent gegaan voor spouwmuurisolatie, dan kun je gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie. De vakvereniging zou in dit geval op zoek gaan voor je naar een ander erkend bedrijf die de klus wil uitvoeren. Op deze manier weet je zeker dat je aanbetaling veilig is en dat de werkzaamheden uitgevoerd zullen worden door een erkend bedrijf.

Vraag je gratis offertes aan en vergelijk!

Met spouwmuurisolatie in %Plaats% kan je tot wel €600 besparen per jaar op je energierekening. Je hebt nooit meer last van een huis dat fris aanvoelt. Ben je benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jou kan betekenen en wat de kosten hiervan zijn? Je krijgt zo snel mogelijk de prijsopgaven van gespecialiseerde isolatiebedrijven uit %Plaats%, hiermee voorkom je hoge voorrijkosten en kun je zelf de prijzen vergelijken.

sneeuw-isolatie

Dit is het moment voor spouwmuurisolatie in %Plaats%

Isolatie aanbieders stunten met prijzen en er is een subsidie van 20%. Je verdient spouwmuurisolatie sneller terug dan ooit. Weg met die hoge energierekening!

Werkgebied

Provincie: %Provincie%
Gemeente: %Gemeente%
Netnummer: %Netnummer%
Postcode: %Postcode%

Isoleren

Laatste klus 1: warmtescan van de %School% op de %Schoolstr% met als doel energiebesparing.

Laatste klus 2: Spouwmuurisolatie aan de %Straat%

Isolatie en de gemeente

Lokale overheden hebben regelmatig subsidies beschikbaar voor het plaatsen van  isolatie. Vraag ernaar op het gemeentehuis.

Gemeentehuis: %Gemeentehuis plaats%
Adres: %Gemeentehuis adres%
Website: %Gemsite%