Wij helpen inwoners
van Schagen

om 75% op hun energierekening te besparen

Spouwmuurisolatie

0,-

Bespaar per jaar

Terugverdientijd

0

Binnenjaar

Gratis en vrijblijvend offerte aanvragen

Gemiddelde investering

0,-

Gemiddeld rendement

0%

perjaar

Spouwmuurisolatie, nuttig voor je huis in Schagen

Nog nooit bij nagedacht of je woning in Schagen nou wel of geen spouw heeft? Dat kan kloppen, dit is de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur en hierdoor onzichtbaar. Dat betekent niet dat het geen enkel nut heeft. Met de juiste materialen, bespaar je door spouwmuurisolatie tot wel honderden euro’s op je energierekening. Onze specialisten uit Schagen nemen graag de mogelijkheden met je door.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur van je woning in Schagen. In deze ruimte zit lucht. Lucht is altijd in beweging, zo ook in de spouw. Hierdoor krijg je sneller te maken met kou en zelfs vocht en schimmel. In de meest ernstige gevallen trekt het vocht en schimmel door de muren heen. Door isolatiematerialen zoals glaswol, EPS parels of purschuim stopt de lucht met bewegen en wordt je woning in Schagen aangenaam warm.

Naast een aangenaam warm huis, zorgt spouwmuurisolatie ook voor andere voordelen:

  • Warmte wordt vastgehouden in je woning in Schagen. Hierdoor hoeft je verwarming geen overuren meer te draaien
  • Spouwmuurisolatie zorgt, net als de andere vormen van isolatie, voor een waardeverhoging van je huis. Je verbruikt minder energie, daardoor krijgt jouw woning een gunstig energielabel toegewezen
  • Minder stoken betekent minder CO2-uitstoot. Hiermee draag je bij aan een beter milieu

Hoe gaat de specialist uit Schagen te werk?

Voordat de specialist begint met spouwmuurisolatie controleert hij de binnenzijde van de spouw met een camera of er geen puin ligt. Deze rotzooi is namelijk een belemmering bij de spouwmuurisolatie, omdat je dan alsnog last kan krijgen van vochtplekken in de muren. Zo krijg je alsnog last van koude lucht in je stulpje in Schagen. Treft de specialist puin aan in je spouwmuur? Dan is gevelisolatie een betere optie. Dit geldt ook voor wanneer de spouwmuur dunner is dan 2,5 centimeter. De dunne spouw isoleert onvoldoende. Dit kost meer dan dat het helpt om geld te besparen. Een muur met een breedte van 6 centimeter is in dit geval het meest ideaal.

vloer
isoleren dak
isolatie gevel
Spouwmuur

Check het bouwjaar van je woning in Schagen

Wat betreft de mogelijkheden van spouwmuurisolatie kan het bouwjaar van je woning in Schagen je al een eind op weg helpen. Wanneer je woning is gebouwd kan je terugvinden in de koopakte of online via bijvoorbeeld de website van het Kadaster. Vul je postcode en huisnummer in en je ziet binnen enkele seconden het bouwjaar verschijnen.

Woon je in een huis met een bouwjaar voor 1920? Dan heeft je woning geen spouw. Dit gaat niet alleen om woningen in Schagen, maar ook in de rest van Nederland. In deze periode was het nog geen gewoonte om rekening te houden met dit soort isolatie. Pas vanaf woningen met bouwjaar 1976 is er een spouw aanwezig en mogelijkheid tot spouwmuurisolatie.

Let bij de bouwjaren 1976 tot 1983 wel op dat er in eerste instantie slechts basisisolatie is aangebracht en een renovatie zeker geen kwaad kan.

Werkwijze spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie boort de specialist uit Schagen enkele gaten in de buitenmuur. Dit is niet lukraak her en der een gaatje boren, dit gaat via een vastgesteld patroon zodat het isolatie zich goed kan verspreiden. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal naar binnen geperst. Met een warmtecamera wordt gekeken of de substantie zich voldoende heeft verspreid en wat de isolatiewaarde is. Vervolgens worden de gaten in de muren netjes gedicht.
Woon je in een twee-onder-een-kapwoning? En willen de buren liever geen spouwmuurisolatie? Dan zijn spouwmuurborstels noodzakelijk. Deze zorgen dat het isolatiemateriaal niet verder gaat dan je eigen spouw. De borstels worden aangebracht in de geboorde gaten in de muur.

Heb je nog vragen over spouwmuurisolatie? Of zou je graag meer willen weten over de werkwijze? Onze specialisten in Schagen helpen je graag verder en bieden de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen. Neem vrijblijvend contact op via het formulier voor een prijsopgave.

klant

Dhr. Dirven

''Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties al het gaat om isolatiemateriaal. Ik kon er niet meer uitkomen welke ik nu precies moest kiezen. Dankzij goed adv...''

klant tevreden

Mevr. Wolters

''Dankzij een isolatiespecialist hebben wij het nu heerlijk warm in huis. Als we op de bank zaten in de woonkamer dan voelde je de koud zowat door de muur heen...''

blije klant

Mevr. Heijmen

''Zo bijzonder hoe dat werkt: ik heb isolatiekorrels in mijn spouwmuur laten spuiten, omdat er kou van mijn binnenmuur afkwam. Ik ben ook een stuk goedkoper uit...''

tevreden klant

Dhr. Geldens

''Vocht in de muren, dat krijg je als je huis wat ouder wordt. Ik vreesde dat hierdoor isolatie geen mogelijkheid meer was. Ik ben echter heel goed geadviseerd do...''