Spouwmuurisolatie

gegarandeerd rendement

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Verlaag je energierekening

Tot niet heel lang geleden hadden woningen vaak maar één enkele muur. Maar daar kwam een kentering in en het bouwen van huizen werd toen gedaan door twee muren te plaatsen met ruimte ertussen. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Spouwmuren isoleerden nog steeds niet bijzonder goed, maar ze waren erg effectief tegen vocht. Met het oog op isolatie om de energierekening te verlagen groeide de vraag naar een techniek om spouwmuren te isoleren. Inmiddels is spouwmuurisolatie een routineklus geworden, hoewel er nog steeds veel ontwikkelingen op dit gebied zijn.

Spouwmuurisolatie plaatsen

Moet je spouwmuur geïsoleerd worden, dan boren onze vakmannen er van buitenaf meerdere gaatjes in. Hierdoor spuiten ze vervolgens het isolerende materiaal naar binnen. Na afloop werken ze de gaatjes vakkundig weg. Bij een spouw van minder dan 2,5cm heeft het geen zin om voor spouwmuurisolatie te kiezen. De energiebesparing is dan minimaal en de investering verdien je niet terug. Een drastische oplossing is om in dat geval de buitenmuur te verwijderen, de binnenmuur vervolgens te isoleren en er dan een nieuwe buitenmuur tegenaan te plaatsen.

Spouwmuurisolatie materialen

Bij nieuwbouw gebruikt men isolatieplaten die op het moment van de bouw het beste renderen. Bij bestaande woningen wordt er gebruik gemaakt van isolatievlokken of -korrels.

Spouwmuurisolatie technieken

Nieuwbouw

Tegenwoordig wordt bij nieuwbouw direct de spouwmuur geïsoleerd. Tegen de binnenmuur wordt dan het isolatiemateriaal geplaatst. Dit is een klus voor vakmannen, omdat het heel nauwkeurig werk is. Aan beide kanten van het isolatiemateriaal plaatsen ze een dampscherm om te voorkomen dat vocht doordringt. De woning wordt traditioneel gebouwd met een buitenmuur, een spouw en een binnenmuur. Tegen de binnenmuur (warme zijde) komt de spouwmuurisolatie. De isolatiespecialisten klemmen deze met speciale spouwhaken die de spouwmuurisolatie vastzetten. De spouwmuurisolatie moet zeer nauw aansluiten en bovendien langs beide kanten een dampscherm hebben. Soms is dat een reflecterende aluminium bekleding.

Bestaande bouw

Een bestaande woning waarvan de spouw leeg is kan in het geheel opgevuld worden met spouwmuurisolatie. Voorwaarde daarbij is wel dat de buitenmuur voldoende ademend is, anders is er een kans op vochtproblemen. Een buitenmuur die geschilderd is kan bijvoorbeeld niet genoeg ademen.

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!