Vijf tips om de isolatie van uw huis te optimaliseren

Het KNMI voorspelt voor de komende weken nog enkele sneeuwbuien. Het is daarom van essentieel belang dat u uw huis winterklaar maakt om koude momenten te voorkomen. In dit artikel hebben wij voor u een aantal tips op een rij gezet om de isolatie van uw huis te optimaliseren.

 

Isolatie tip 1: Winterklaar maken dak

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 30 procent van de warmte in het huis ontsnapt via het dak. Dit gebeurt via diverse aansluitnaden tussen gevel en dak. Probeer dus om deze naden af te dichten om zoveel mogelijk warmte binnenshuis te houden. Dit kan door bijvoorbeeld glaswolplaten te plaatsen. U kunt het beste professionals de isolatie van buitenshuis laten regelen.

Isolatie tip 2: Cv-ketel in topvorm

Een heel belangrijk aspect van het goed isoleren het hebben van een goede cv-ketel. Controleer regelmatig de druk in uw Cv-systeem en vul deze bij indien nodig. Wanneer u niet zeker bent of deze in orde is kunt u altijd een Cv-monteur langs laten komen om dit te controleren.

Isolatie tip 3: Waterleiding van buiten afsluiten

Het is essentieel om uw buiten waterleiding dicht te draaien wanneer u goed geïsoleerd wilt kunnen leven in de winter. Wanneer u dit niet doet bestaat er namelijk altijd de kans dat bij vorst het water bevriest en de leiding knapt. Het vervangen van een leiding kost veel tijd en geld waardoor het een stuk minder aangenaam wordt in uw huis.

Isolatie tip 4: Een lege regengoot

Vooral tijdens de herfst en winter is er veel kans op regen en sneeuw. Om dit goed af te kunnen voeren is het belangrijk om uw regengoot regelmatig schoon te maken. De sneeuw en het water moeten natuurlijk goed afgevoerd kunnen worden.

Isolatie tip 5: Thermostaat instellen

Een punt dat veel mensen vergeten is het correct instellen van hun thermostaat. Sommige thermostaten doen dit niet en moeten telkens handmatig verzet worden. Met een klokthermostaat kunt u van tevoren bepalen wanneer de verwarming aan- en uitgaat. Een voordeel hiervan is dat u ’s ochtends niet ijskoud de kamer in wandelt.