Vloerisolatie materiaal

Vloerisolatie is een zeer rendable manier van isoleren en geeft uw woning een aanzienlijk hoger comfortgehalte. Vloerisolatie kan op diverse manieren worden geplaatst. Wat zijn de mogelijkheden voor u en wat voor rendement levert het op? Daarover vertellen we u hieronder meer.

Wanneer isoleren

Vloerisolatie is met name interessant wanneer uw woning voorafgaand aan 1983 is gebouwd. Voor het jaar 1983 werden huizen niet standaard van vloerisolatie voorzien. Hierdoor verliest het huis een hele hoop warmte via de vloer. Door de vloer te isoleren beperkt u het warmteverlies en kunt u een hoop geld besparen op uw energierekening. Door de onderkant van uw vloer, vanuit de kruipruimte, te bedekken met isolatiemateriaal heeft kou veel minder kans en voelt de vloer niet meer zo koud aan. Hierdoor daalt de energierekening en stijgt het comfortgehalte.

Als u geen kruipruimte hebt dan kunt u vloerisolatie ook bovenvloers aanleggen. Dit kan dan middels isolerend ondertapijt of een dekvloer. Hieronder vindt u een aantal soorten vloerisolatie welke vaak worden gebruikt voor vloerisolatie:

  • XPS isolatie
  • PIR isolatie
  • Cellulose isolatie
  • Thermokussens isolatie
  • Folie isolatie

Het type materiaal dat u kiest hangt samen met de vochtigheid van uw huis, of u een kruipruimte hebt en wat de oppervlakte van de kruipruimte is. Daarnaast is ook de warmteweerstand, welke we meten in Rc, een belangrijk onderdeel van uw keuze. Aan de hand van de Rc-waarde kunnen we aflezen in welke mate het isolatiemateriaal een isolerende werking heeft. Wanneer u offertes gaat aanvragen bij specialisten dan kunt u hier ook rekening mee houden, want des te beter de isolatiewaarde des te beter het rendement en des te hoger de besparing op uw energierekening.

Niet alleen kou krijgt meer kans bij het ontbreken van vloerisolatie. Ook vocht kan voor veel problemen zorgen. Vocht tast de vloer aan en kan ook voor de gezondheid schadelijk zijn. Door vloerisolatie aan te brengen kan het vocht niet meer via de vloer het huis binnendringen. Hierdoor wordt het huis warmer en droger. Het temperatuurverschil kan tot wel 5 graden oplopen na het aanbrengen van de juiste vloerisolatie.

Het laten aanbrengen van vloerisolatie is dus erg verstandig en rendabel en het uitzoeken van het juiste materiaal is daarbij een belangrijk onderdeel. Laat u dus goed adviseren! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.