Vloerisolatie

Bespaar tot 75% op je energierekening

vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Spouwmuur-isolatie

SPOUWMUURISOLATIE

Dakisolatie

DAKISOLATIE

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Vloerisolatie methoden

Een vloer zonder isolatie “lekt” tot wel 15% van de warmte van je woning. Als je uitrekent welk bedrag dit in totaal per jaar is, dan zie je direct het belang van goede vloerisolatie in.
Wanneer je woning voorzien is van een kruipruimte, dan kan het isolatiemateriaal eenvoudig tegen de onderkant worden aangebracht. Heb je geen kruipruimte, dan brengen we de isolatielaag aan de bovenkant aan op de betonplaat.

Chape gieten

Een wat oudere techniek is om een isolerende chape (dekvloer/ondervloer) in je woning te laten gieten. Deze methode wordt effectiever als de chape over isolatieplaten heen gegoten wordt. Het is goed mogelijk om deze platen zelf te leggen en de vloer wordt er niet veel hoger van. Het is alleen wel zaak om te zorgen dat de ondergrond perfect effen is. Want wat als klein bobbeltje begint, mondt vaak uit in een grote bobbel en dat maakt je top vloer kwetsbaarder.

Opspuiten van vloerisolatie

Een prijzigere methode die wel eenvoudiger aan te brengen is en beter isoleert is het laten opspuiten van vloerisolatie. Het gebruikte isolatiemateriaal is bij opspuiten meestal PUR. De hechting is bij deze methode perfect en oneffenheden zijn in een mum van tijd weggewerkt. Onze vakmannen nemen je deze klus graag uit handen.

Gelukkig-gezin

Isolatie van jouw woonruimte

Isolatie kent verschillende vormen. Welke variant wij aanbrengen in jouw woning hangt niet alleen af van jouw woonsituatie, maar ook van je wensen en het beschikbare budget. Zo heb je bij ons de keuze uit de volgende soorten isolatie:

Kruipruimte-isolatie

Vloerisolatie

Nog niet verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is dit een uitstekend moment voor vloerisolatie. Afhankelijk van de soort vloer brengen wij een laag purschuim aan voor optimale dichting van alle naden en kieren. Maar de vloer laten bedekken met isolatieplaten van stevig EPS is ook een optie. Heb je een houten vloer? Dan bevestigen wij deze platen tussen de balken aan de onderkant van de vloer. Vocht voorkomen wij met een laag dampremmende folie.

Meer lezen...
Spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Door middel van isolatiematerialen als glaswol of EPS stoppen wij de bewegende lucht in de spouw. Zo krijgen vocht en tocht geen kans en is er altijd een aangename temperatuur binnen. Kijk naar het bouwjaar van jouw woning of spouwmuurisolatie mogelijk is. Een woning met een bouwjaar voor 1920 heeft geen spouw. Laat woningen na dit bouwjaar altijd nakijken op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie, de kans is aanwezig dat er alleen basisolatie is aangebracht.

Meer lezen...
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een alternatief wanneer spouwmuurisolatie geen optie is. Wij bevestigen isolerend materiaal aan jouw gevel en werken dit netjes af. Houd er rekening mee dat je in dit geval wel eerst contact opneemt met jouw gemeente voor een vergunning. Een gevel heeft naast een buitenkant ook een binnenzijde. Wanneer isolatie aan de buitenkant geen optie is voor jou, bevestigen wij een voorzetwand aan de draagmuur en vullen deze op met materialen als glaswol.

Meer lezen...
Dakisolatie

Dakisolatie

De meeste warmte verdwijnt via je dak, houd daarom deze warmte vast met dakisolatie. Wij brengen dit aan op zowel platte daken als een hellend dak. Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnen- en buitenkant mogelijk. Kies je voor dakisolatie aan de buitenkant? Kijk dan altijd goed of hier geen scheuren en beschadigingen te vinden zijn om vochtproblemen te voorkomen. Heb je toch wat schade op je dak? Dan helpen wij je verder dit eerst te herstellen.

Meer lezen...

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de verschillende soorten isolatie, onze werkwijze of wil je graag gelijk een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij informeren je bijvoorbeeld graag over onze scherpe tarieven. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo minstens 30% op isolatie van jouw woning. Op deze manier wordt het wel een hele slimme investering!