Warme truiendag 2014

p dit moment hebben meer dan 70.000 deelnemers zich aangemeld voor de Warme truiendag 2014 op 7 februari. Van Groningen tot Geleen en Middelburg doen er individuen, bedrijven en afdelingen mee en kruipen in de gebreide trui van oma.

Waarom Warme Truiendag?

Het idee achter de Warme Truiendag is dat mensen met een kleine moeite kunnen besparen op energie en de energiekosten. En het milieu verwelkomt dit initiatief ook. Want per graad dat de kachel lager staat bespaar je 7% op energie en dus ook 7% van de CO2 uitstoot.

Meer dan een warme trui

Warme Truiendag is natuurlijk meer dan een warme tui dragen. De warme trui is een symbool voor wat de consument zelf kan doen voor een schonere wereld. Wanneer u een ludiek idee heeft om bij te dragen aan een schonere wereld kunt u dat ook bekend maken. Wellicht stimuleert u uw collega’s, vrienden en familie om ook bewuster om te gaan met moedertje aarde.

Oorsprong

Het initiatief van Warme Truiendag stamt uit 2007 en is afkomstig van het Klimaatverbond. Het klimaatverbond ziet in energiebesparing de beste methode om het klimaat te ontzien. Door op een aansprekende manier mensen bewust te maken van hun energieverbruik wordt minder energie verspilt en ontstaat een kritische benadering ten opzichte van eigen handelen. En naast deze ideologische voordelen is het ook nog eens bijzonder gunstig voor de portemonnee om op het energieverbruik te letten.
Op Warme Truiendag laat Nederland massaal aan elkaar zien dat ook kleine stapjes er toe doen om structureel energie te besparen en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Meedoen met Warme Truiendag 2014

Wilt u ook meedoen met de Warme Truiendag 2014? Wilt u ook het signaal afgeven dat besparen op energie belangrijk is? Meld dat dan op de website Warme Truiendag.