Wat zijn de kosten voor spouwmuurisolatie?

spouwmuurisolatie

Wist je dat je spouwmuurisolatie al binnen vier jaar terugverdient? Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat jouw woning beter geïsoleerd wordt. Fijn voor het comfort in je woning, maar ook erg besparend op je energierekening. Daarnaast ook nog eens goed voor het milieu, omdat je minder gas hoeft te verbruiken. Het is een investering, maar de kosten zijn waarschijnlijk lager dan je denkt.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de isolatie die in de ruimte tussen je binnenmuur en buitenmuur wordt gespoten. Deze ruimte is ongeveer 4 tot 6 centimeter diep en wordt opgevuld met bijvoorbeeld glaswol, polystyreen parels of PUR schuim. Om het materiaal in de ruimte te krijgen worden er kleine gaten in de voegen van de buitenmuur geboord. Daar wordt vervolgens isolatiemateriaal in geblazen. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal worden de gaten gedicht en valt niet te zien dat er ooit wat mee is gebeurd.

Kosten spouwmuurisolatie

Zoals aan het begin van dit artikel staat, verdien je de investering al binnen vier jaar terug. De kosten vallen lager uit doordat er een btw-tarief van maar zes procent wordt gehanteerd. Per soort woning is er ook een verschil in de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie:

  • Gemiddelde tussenwoning: €800
  • Gemiddelde hoekwoning: €2.100
  • Gemiddelde vrijstaande woning: €3.100

Besparing spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie zal een groot effect hebben op je energierekening. Voor de verschillende soorten woningen zijn de volgende gemiddelde besparingen per jaar in kaart gebracht:

  • Gemiddelde tussenwoning: €200
  • Gemiddelde hoekwoning: €550
  • Gemiddelde vrijstaande woning: €800

Na vier jaar is de winst op je investering gelijk aan een rente van wel tien procent.

Exacte kosten voor jouw woning weten?

De kosten en besparingen van spouwmuurisolatie zijn voor iedere woning net even iets anders. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van jouw wensen, de breedte van de spouw en het gebruikte isolatiemateriaal. De spouw kan alleen onder bepaalde voorwaarden geïsoleerd worden, dus ga niet zomaar zelf aan de slag. Neem voor een inspectie en geheel vrijblijvende offerte via dit formulier contact met ons op.